News Flash:

Ministrul Mediului: Centralele termice pe carbune din Romania trebuie repornite provizoriu, in regim de urgenta

10 Martie 2022
381 Vizualizari | 0 Comentarii
Colterm

Romania este nevoita sa reporneasca centralele termice pe baza de carbune, temporar, in regim de forta majora, spune ministrul Mediului. Solutia vizeaza obtinerea independentei energetice in cel mai scurt timp.
 
 
Tzancos Barna, ministrul Mediului, a declarat miercuri, printr-o postare pe retelele de socializare, ca Romania este nevoita sa dea drumul urgent centralelor termice pe baza de carbune, pentru a-si asigura independenta energetica. Aceasta propunere vine in urma situatiei de criza energetica prin care trece Europa.

Majoritatea solutiilor identificate se bazeaza pe surse de energie regenerabila.

„Dincolo de distrugerile provocate de razboi, Europa se afla si intr-o criza energetica. Toate statele europene cauta solutii pentru reducerea dependentei la importurile de gaze si titei din Rusia. In acest context Romania va trebui sa faca pasi concreti, rationali in directia asigurarii independentei energetice. Identificam solutii ca toate capacitatile de productie sa fie finalizate in regim de urgenta. Anul acesta trebuie puse in functiune toate instalatiile care sunt aproape de finalizare. Majoritatea acestora sunt solutii bazate pe surse de energie regenerabila. Totusi, in regim de forta majora si cu caracter temporar, va trebui sa repornim si centralele termice pe baza de carbune. Aceasta solutie tinteste dobandirea independentei intr-un termen cat mai scurt, doar pana cand se vor pune in functiune si isi vor dovedi sustenabilitatea sistemele din surse regenerabile”, a spus Tzancos Barna.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006394 (s)