News Flash:

Armata redevine obligatorie in Romania?! Anuntul fulger facut de catre autoritati

8 Martie 2022
661 Vizualizari | 0 Comentarii
armata

Romania se numara printre tarile care s-au mobilizat deja in cazul in care este chemata sa intervina in conflictul dintre Rusia si Ucraina. Voluntarii vor avea parte de o pregatire speciala pentru a face fata oricarei situatii dificile, in caz de razboi. Studentii nu sunt scutiti de la acest proiect de lege.

„In contextul generat de dinamica ingrijoratoare a situatiei de securitate pe flancul estic al NATO, interesul public general reclama adoptarea urgenta a unor masuri care sa permita institutiilor de aparare, ordine publica si securitate nationala sa intervina prompt. 
„Cetatenii cu obligatii in indeplinirea indatoririlor militare, in sensul prezentei legi, sunt considerati cetatenii care indeplinesc serviciul militar activ sau serviciul militar in rezerva, cetatenii incorporabili, recrutii, precum si cetatenii romani barbati cu varste cuprinse intre 35 si 63 de ani.',
se arata in proiect.

Cetatenii cu varste intre 18 si 35 de ani care nu au indeplinit servivciul militar, pot solicita participarea la un program de pregatire de baza.

„Pe timp de pace, cetatenii romani cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, care nu au indeplinit serviciul militar activ sau in rezerva, pot solicita Ministerului Apararii Nationale participarea la un program de pregatire militara de baza, cu durata de patru luni, in calitate de militar voluntar in termen', se mai arata in proiect.

Proiectul de lege, care a fost elaborat de ministrul Apararii Vasile Dincu si de ministrul de Interne Lucian Bode, este in procesul de avizare si nu va intra in vigoare dupa adoptarea de catre Guvern, ci dupa ce va trece si de votul Parlamentului.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004744 (s)