News Flash:

Atentie, romani! Se schimba buletinele! Care este data limita a modificarii care vizeaza intreaga populatie

23 Februarie 2022
687 Vizualizari | 0 Comentarii
buletin

Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Marcel Bolos, a anuntat ca impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor, „avem in responsabilitate cartea de identitate electronica impreuna cu semnatura electronica calificata. Avem trimestrul IV al anului 2024 ca si deadline de implementare”.

Avem trimestrul IV al anului 2024 ca si deadline de implementare. Sigur ca este un termen destul de strans, dar o sa vedeti in perioada urmatoare, ca ne adunam partea aceasta de resursa sau expertii de care avem nevoie pentru analiza de flux, analiza de business, astfel incat proiectele acestea mari de transformare digitala ale statului, prin ceea ce va insemna elaborarea documentatiilor tehnico-economice sa le putem scoate la licitatie si sa putem cat de rapid sa operationalizam aceasta structura.

De ce este atat de important acest proiect
Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Marcel Bolos, a precizat ca acest proiect este important si pentru serviciile publice, mai ales ca orasele viitorului se indreapta cu pasi repezi spre digitalizare.

Discutam dimineata cu colegii despre aceasta posibilitate de avea o anumita forma de cloud pentru serviciile locale pentru ca inclusiv primariile trebuie sa dispuna de aceste instrumente de modernizare, fiindca orasele viitorului cam spre aceasta se indreapta, spre a asigura interoperabilitatea bazelor de date si a face din acest punct de vedere serviciile publice mult mai accesibile pentru oameni.

Este foarte important, nu numai pentru cartea de identitate electronica, dar si pentru marile servicii publice: sanatate, partea de educatie, evenimentele de viata, administratia locala.

Termenul limita este pana in august 2031
Noua carte electronica de identitate, care va inlocui treptat documentul actual, a fost lansata intr-un proiect-pilot in judetul Cluj, in august 2021. Dupa 6 luni, au fost emise aproximativ 1.200 de documente electronice, relata presa locala. Cartea electronica de identitate trebuie sa inlocuiasca pana in august 2031 actualul buletin, potrivit termenelor stabilite de Regulamentul Uniunii Europene.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005624 (s)