News Flash:

Starea de alerta din Romania expira pe 8 martie, la miezul noptii

8 Martie 2022
572 Vizualizari | 0 Comentarii
Raed Arafat

Starea de alerta nu se va prelungi dupa data de 8 martie, aceasta fiind ultima zi in care sunt valabile restrictiile stabilite prin hotararea de guvern. Ministerul Sanatatii trebuie sa prezinte recomandarile sau masurile care se vor aplica incepand cu 9 martie.

 
Raed Arafat, seful DSU, a declarat ca nu este nevoie ca guvernul sa emita o hotarare legata de incetarea starii de alerta. A mai precizat ca Ministerul Sanatatii urmeaza sa stabileasca eventuale masuri care sa ramana in vigoare dupa incetarea starii de alerta.

Dan Carbunaru, purtatorul de cuvant al guvernului, a precizat, luni, ca in privinta Formularului de de localizare la intrare in tara (PLF) si a certificatului verde Ministerul Sanatatii va clarifica reglementarile referitoare la cele doua categorii de documente.

„Maine (8 martie -n.r.), la miezul noptii, va expira starea de alerta in Romania. In privinta situatiilor privind formularul de localizare a pasagerului si a certificatului verde, Ministerul Sanatatii, in perioada imediat urmatoare, va clarifica reglementarile privind cele doua categorii de documente”, a declarat el.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat inca de saptamana trecuta ca s-a decis incetarea starii de alerta. Odata cu ridicarea starii de alerta, vor fi eliminate si o serie de restrictii.

Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, a declarat recent ca unele din recomandarile care se vor aplica incepand cu 9 martie ar fi ca masca sa fie purtata doar in spatiile inchise si sa se renunte la certificatul Covid la intrarea in restaurante si mall. De asemenea, vor putea fi organizate din nou evenimente private.

„Masca in mod evident nu se va mai utiliza in mediul exterior, insa purtarea mastii ramane obligatorie in spatiile publice inchise si este recomandata in spatiile deschise aglomerate”, a adaugat ministrul.

„Este vorba despre accesul fara certificat electronic COVID in centrele comerciale, institutiile publice, hoteluri, pensiuni si restaurante. De asemenea, cresterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maxima a spatiului, fara restrictii de interval orar – asta cred ca e un lucru asteptat de multa lume – pentru competitii sportive, activitatile din cadrul cinematografelor, institutiilor de spectacole, concertele in aer liber, conferinte, workshopuri, sali de sport si piscine”, a spus Rafila.

Ultima data, starea de alerta a fost prelungita cu alte 30 de zile, incepand cu 7 februarie. Pe teritoriul Romaniei, starea de alerta a fost instituita pentru prima data in 18 mai 2020.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1335 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006701 (s)