News Flash:

Decizie radicala luata de Armata Romania. Cand va deveni serviciul militar obligatoriu la noi in tara

25 Februarie 2022
503 Vizualizari | 0 Comentarii
armata

Cu ceva timp inainte de izbucnirea razboiului din Ucraina, data fiind proximitatea de aceasta tara si iminenta unui confllict armat, au aparut o multime de speculatii si informatii care anuntau reluarea stagiului militar obligatoriu, dar si mobilizarea rezervistilor. MApN a infirmat aceste speculatii, mentionand ca serviciul militar obligatoriu a fost suspendat acum 15 ani in Romania.

Serviciul militar nu mai este obligatoriu in Romania de la 1 ianuarie 2007, insa, in contextul razboiului din Ucraina s-a redechis, in mediul online, discutia despre posibilitatea revenirii la efectuarea stagiului militar.

„Atentie la informatiile false! Temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetatenii romani si ale mobilizarii rezervistilor sunt false si circula in spatiul public, in special in mediul online, de foarte multa vreme. In Romania, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005. Potrivit acestui act legislativ, incepand cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, in calitate de militar in termen si militar cu termen redus, se suspenda (art. 2)', a transmis MApN, potrivit viva.ro.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004837 (s)