News Flash:

Ministrul Educatiei a demis conducerea Editurii Didactice si Pedagogice

9 August 2017
900 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu pop senator psd despre bugetul pe 2016
Ministrul Educatiei a anuntat, marti, ca a revocat consiliul de administratie al Editurii Didactice si Pedagogice, urmand a fi numit un nou director general pana la sfarsitul acesteai saptamani. Pop reproseaza Editurii ca a accesat mai putin de 5% din banii pentru manuale in ultimii cinci ani.
Ministrul Educatiei a dat, din nou, asigurari parintilor si elevilor ca vor exista manuale la inceputul anului scolar, precizand ca procedurile de achizitionare sunt in curs. Liviu Pop a explicat ca in ultimii cinci ani, mai putin de 5 % din totalul banilor destinati achizitiei de manuale au ajuns la regia de stat care ar trebui sa le editeze, "Editura Didactica si Pedagogica". Astfel, ministrul a demis consiliul de administratie al institutiei.
"Licitatia este in curs. Consiliul de solutionare a contestatiilor ne-a dat un prim raspuns la cateva contestatii, urmeaza si alte raspunsuri. (..) Am analizat ce s-a intamplat in ultimii cinci ani in aceasta achizitie de manuale. In cei cinci ani am platit peste 142 milioane pentru manuale in invatamantul preuniversitar. Editura didactica si pedagocica a accesat mai putin de 5 % din acesti bani. Am revocat consiliu de administratie si vom avea un nou director general la Editura Didactica si Pedagocica", a declarat Liviu Pop.
Regia Autonoma "Editura Didactica si Pedagogica" are ca obiect de activitate editarea de: manuale scolare pentru invatamantul primar, gimnazial, postliceal si universitar, in limba romana si in limbile minoritatilor nationale, de lucrari pentru invatamantul prescolar; manuale pentru scoli profesionale si de maistri; tratate, lucrari de metodica si de pedagogie; lucrari in sprijinul invatamantului pentru perfectionarea profesorilor si pentru activitati individuale ale elevilor si studentilor, originale si traduceri din alte limbi; materiale grafice in domeniul mijloacelor de invatamant, precum si alte lucrari necesare invatamantului. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1357 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004776 (s)