News Flash:

CRIZA de sange in spitale. Operatii amanate in Craiova si Slatina din lipsa donatorilor

8 August 2017
835 Vizualizari | 0 Comentarii
operatie tumori
La spitalele din Craiova si Slatina operatiile au fost amanate si se fac doar interventii chirurgicale de urgenta, din cauza lipsei de sange. Medicii fac apel la rudele persoanelor internate sa doneze sange, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Din cauza lipsei de sange, la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, operatiile care nu reprezinta urgente sunt amanate pana cand rudele pacientului doneaza sange sau pana cand Centrul de Transfuzii gaseste donatorul compatibil.
Reprezentantii unitatii medicale au declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca se observa o scadere a cantitatii de sange livrate de Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina. Cele mai mari probleme sunt intampinate in ceea ce priveste pacientii cu grupe de sange mai are - A negativ sau B negativ.
”Cei de la Centrul de Transfuzii ne-au anuntat cu privire la scaderea numarului de donatori, in aceasta perioada. Din pacate, suntem in situatia in care temporizam interventiile chirurgicale care nu reprezinta urgente, mai ales in cazul pacientilor cu grupe speciale, A negativ, B negativ. De la inceputul saptamanii, la raportul de garda le-am cerut medicilor sa ia legatura cu apartinatorii pacientilor si sa ii indrume spre Centrul de Transfuzii pentru a dona sange. Am avut si cazuri mai grave, care au necesitat o cantitate mare de sange, astfel ca s-a vazut cum rezerva se epuizeaza si ritmul in care primim de la Centru este in scadere”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, medicul Catalin Patru.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005124 (s)