News Flash:

Ministrul Culturii Corina Suteu pregateste o noua ordonanta care modifica, fara consultare, regulile in cinematografie

31 Octombrie 2016
982 Vizualizari | 1 Comentarii
Corina Suteu
Ministrul Culturii, Corina Suteu, pregateste o noua ordonanta care sa modifice legea cinematografiei, proiectul nefiind adus in dezbatere publica, desi a ajuns in faza de avizare la ministere. Potrivit ordonantei, cresc obligatiile pentru televiziunile care difuzeaza filme, dar si pentru salile de cinema.
Corina Suteu se afla la a patra incercare de modificare a legii cinematografiei. Ca de fiecare data, modificarea pare sa fie o urgenta, atata timp cat este nevoie de o ordonanta care nu a fost pusa in dezbatere publica. Potrivit documentului transmis spre avizare la ministere, modificarile aduse prevad ca televiziunile care difuzeaza filme sa “asigure anual minimum 10% din spatiul destinat acestora pentru difuzarea de filme romanesti si/sau europene, din care cel putin 50% la orele de maxima audienta si cel putin 50% realizate conform prevederilor prezentei ordonante”. Procentul a crescut cu 8%, in conditiile in care in prezent obligatia este de difuzare a filmelor romanesti de minimum 2% .
Corina Suteu a renuntat la taxele mai mari pentru televiziuni, operatorii economici care desfasoara jocuri de noroc si pentru furnizorii de telefonie, asa cum prevedea ordonanta propusa in vara si asta din cauza reactiilor negative aparute in spatiul public. In schimb, regulile se schimba pentru operatorii salilor de cinema.
Articolul 60, alin 1 din ordonanta Corinei Suteu prevede ca “exploatantii de sali si de gradini de cinematograf au obligatia de a asigura minimum 10% din numarul anual de spectacole cu filme romanesti sau cu participare romaneasca si cel putin 10% din numarul anual de spectacole difuzate la orele de maxima audienta cu filme romanesti sau cu participare romaneasca”. In cazul operatorilor de sali de cinema care asigura minium 15% din numarul anual de spectacole cu filme romanesti si acelasi procent la ore de maxima audienta, atunci contributia la Fondul cinematografic din incasarile provenite din comunicarea publica a filmelor, va fi de 2%.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1350 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005851 (s)