News Flash:

Adrian Sarbu: "Domnule prim-ministru Dacian Ciolos, Va multumesc!"

31 Octombrie 2016
1292 Vizualizari | 0 Comentarii
adrian sarbu
"Se implineste un an de cand ati preluat guvernarea tarii abandonata de acest impostor obraznic care este Victor Ponta. Un an de emotii grele, colective, iluminat de certitudinea unei mari descoperiri facute in numele nostru de domnul Presedinte Klaus Iohannis: coruptia ucide. Si nu pe cine trebuie!

V-am urmarit in aceste douasprezece luni declaratiile si actiunile. La inceput, cu indoiala. Mai apoi, cu mirare, perplexitate as zice. Acum, cu satisfactia celui care poate sa le anticipeze si sa afirme cu maxima sinceritate si convingere: ati fost altfel!

Din prima zi a mandatului de Prim Ministru. Citez: 

“Eu sunt doctor in capsuni. Am inceput cu Miciurin. Va rog sa n-aveti asteptari mari de la mine. Mai sunt si ardelean. Practic, sunt primul capsunar care se intoarce in Romania. Desi la Bruxelles m-am specializat si in varza, visul meu este sa fac din Romania prima putere europeana in capsuni. Aceasta va fi prioritatea guvernului". 

Nu v-am crezut pana n-am vazut: sutele de milioane de euro deturnate de Ponta si Ghita catre Big Brother si Big Sister, al caror scop ascuns noua a fost transformarea poporului roman intr-unul de turnatori si penali, au transformat acum zeci de mii de hectare de terenuri despadurite in capsunarii roditoare. Vara si iarna. Capsuni romanesti, dulci si parfumate ca in copilaria noastra, culese expert de capsunarii pe care i-ati intors din Spania si Sicilia la copilasii lor si la un loc de munca sigur, bine platit. Bingo!

E un exercitiu de imagine, vrea sa intre in politica, sa moara Miciurin! Merge la Presedintie, cand domnul Klaus Iohannis o va inlocui pe Angela Merkel - am carcotit. Dar am continuat sa va urmaresc, sambata, in declaratiile scurte si precise pe care le faceati dupa sedintele de reflectie cu membrii guvernului. Citez din nou:

"Eu sunt un agricultor care a venit cu caruta la oras. N-as vrea sa luati ce va spun ca o lipsa de modestie, dar am un program de convergenta a satului romanesc cu Europa. Vreau si stiu cum sa-i aduc pe romani inapoi la casele lor, pana nu dispar satele cu tot cu vesnicia noastra. In cinci ani, incepand de azi. Asta e Planul!" 

Planul nu l-am citit, marturisesc, dar m-ati surprins din nou cand ati anuntat, dupa cateva saptamani, infiintarea Fondului de investitii rurale de cinci miliarde de euro, marirea subventiei pentru fermieri, un lant de malluri unde acestia vor putea accesa resursele si vinde produsele si multe alte lucruri greu de crezut pana atunci. Toate din plan. Simt nevoia sa va citez din nou: "Daca ne-a mers cu capsunile, care au cucerit Europa prin gustul inconfundabil, putem indrazni mai mult, cu rosiile noastre din batrani. Bio si nemodificate genetic!". 

Intr-o sambata ne-ati invitat pe malul Dunarii unde, din sareta, ati declarat impreuna cu Bojko Borisovici, citez din bulgara: "Vrem sa facem pe malurile Dunarii un Silicon Valley al verdeturilor. La asta ne pricepem noi, iar banul ni-l da Uniunea Europeana, ca nu se baga nimeni la asta. O sa fim cei mai mari exportatori de legume, zarzavaturi si muraturi bio din lume. Asa scapam de turci, luam Berlinul si ne aducem femeile si copiii inapoi. O sa guste si soldatii NATO din ce e mai bun in armata: fasolea cu carnati si gogonele!".

Nu toti romanii au apreciat aceste initiative, mai ales cand v-ati dus in China cu podgorenii, sa vindeti vinurile noastre: "Ala a stat la betii si ne-a vandut flota, asta se imbata cu chinejii si ne lasa fara vin. O sa ne aduca la vin de capsuni!".

Eu insa am inceput sa va cred. Am sesizat discretia si consecventa cu care va urmareati prioritatile, cand ati fost intrebat: ce urmariti cu planul asta cincinal, sa ne intoarceti in comunism? "Fratii mei, daca imi permiteti sa va spun asa, eu sunt un tehnocrat despre care domnii Dragnea si Tariceanu spun ca nu se pricepe la nimic. Eu cred ca azi misiunea oricarui prim ministru, lider politic, este sa-i aduca pe romanii alungati inapoi in tara si sa le asigure conditii de munca europene, ca de aceea am vrut in Europa. Ca sa nu-si mai paraseasca tara si copiii ca vin altii si n-o sa mai avem tara. Eu sunt capsunar si fac ce am invatat: pun o samanta in pamant si o ingrijesc pana se face planta si da fruct. Asta e politica mea". 

In acel moment am stiut ca trebuie sa va multumesc. Erati altfel!

Asta m-a si enervat putin. Intr-o duminica ma uitam pe feisbuc sa vad cand incepe Steaua cu Astra, si vad un live cu dumneavoastra, cu o tesla in mana. Citez din memorie: "La noi in Ardeal ne mai adunam tot satul duminica sa ajutam la ridicarea unei case pentru tinerii casatoriti, un grajd, o scoala. Acum am venit la scoala aceasta din judetul Vaslui sa montam o toaleta cu apa curenta. Mai sunt vreo zece mii de scoli in Romania care n-au WC, doar latrine. Vreau si cred ca putem sa spalam rusinea asta pana la iarna. Bani am alocat, vreo zece milioane de euro, dar cum nu sunt oameni in sat am venit si noi. Voluntari".

Ce m-a enervat n-a fost ca taranii faceau selfie in loc sa puna mana si ei pe tesla. A fost ca am plans cand un copil a intrebat cum se foloseste weceul, ca el nu stie si vrea sa incerce. De nervi, n-am mai putut sa vad meciul. Am ramas pe feisbuc timp ce sotia dumneavoastra canta cu copiii cantece bisericesti, asteptand sa le terminati constructia toaletei. 

Au fost si alte momente emotionante, live, cand n-am putut sa-mi explic de ce romanii, care voteaza de douazeci si cinci de ani numai penali, nu inteleg ca in sfarsit a aparut omul de care aveam nevoie. Nu de tot felul de acoperiti adusi ministri de la Bruxelles de stim noi cine, sa se lafaie in vilele de protocol ale RA-APPS, sa-si promoveze tot felul de oengeuri si sorosisme private si sa ne explice cum e cu reforma in Justitie, cand ei stau la masa cu viitorii penali. Impostori, nu tehnocrati!

Si m-am enervat din nou: de ce v-au dat un mandat asa scurt, cand altii au stat zece ani la guvernare si n-au facut cat ati facut dumneavoastra intr-un an! Nimeni nu vede asta? Nu vede ca primavara a venit mai repede anul asta, ca salariile au crescut, trenurile au mers mai repede, graul, strugurii s-au copt chiar inainte de vreme? Totul! Pana si luna noiembrie a venit in octombrie. Practic va scurteaza mandatul cu o luna. Cate nu se mai puteau face luna asta din planul pe care, cu modestie si generozitate, l-ati pus la dispozitia noastra!

Odata ce am inteles, pot sa anticipez ceea ce veti face. Daca imi permiteti. 

In primul rand, nu veti intra in politica. Partidele sunt praf. Pline de corupti si securisti.

Veti investi propriile economii de functionar intr-o ferma ecologica, care va deveni un etalon in agricultura romaneasca, beneficiind si de conditiile pe care le-ati creat ca Prim Ministru.

Va veti implica direct in proiectele capsunei romanesti, ale noului Silicon Garden si al mallurilor agricole. 

Veti organiza fermierii intr-o asociatie puternica, prim pas catre un posibil partid al antreprenorilor rurali, un nou Partid national taranesc. Veti merge in urmatoarele alegeri cu o platforma politica bazata pe Planul de cinci ani: romanii in Romania, copiii la scoala, Romania bio in Europa. 

Nu veti apela la fosti sau viitori corupti pentru finantarea campaniei electorale. Nu. Veti umbla din comuna in comuna, prezentandu-va programul si adunand direct contributii de la sustinatori, asa cum ar trebui sa faca fiecare politician. In plus, sotia va canta sansonete si Traviata la nunti si botezuri. Daca trebuie, geamparale si manele.

Veti fi altul, asa cum ati fost altul in acest prea scurt mandat.

Ii veti surprinde pe toti, sa moara Miciurin!

Va multumesc anticipat.

Inchei cu o mica intrebare. Puteti sa-mi spuneti si mie cum a murit Miciurin? Se aude ca ar fi cazut din capsun.

Sincer, chiar as vrea sa stiu!

Si inca ceva. Maestrul Brancusi va transmite sincere multumiri. Astepta banii din ‘56, de cand ii promisese Gheorghiu-Dej. Despre Cumintenie, zice sa n-o tineti la cald, ca se invata prost. Toata viata a stat in frig, zgribulita. Daca mai trebuie, are destule copii prin atelier, sa ajunga la toata lumea. Mai intreaba maestrul unde sa cotizeze. "Coruptia ucide!", mi-am permis sa-i spun din partea dumneavoastra si a domnului Presedinte. A multumit din nou si a zis ca va trimite  un cap de miel, ca nu mai are cap de copil", incheie editorialul din gandul.info Adrian Sarbu.

prim ministru bruxelles bingo klaus iohannis angela merkel nato
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005500 (s)