News Flash:

Soferii sunt nemultumiti de amenajarile de pe str. Budai Deleanu. Ce spune Primaria Timisoara

18 August 2021
474 Vizualizari | 0 Comentarii
marcaje rutiere

Mai multi timisoreni si-au exprimat nemultumirea in urma reparatiilor facute de primarie pe strada Budai Deleanu. Oamenii spun ca marcajele rutiere vor ingreuna circulatia, iar soferii vor sta mai mult decat pana acum in trafic. Reprezentantii Primariei Timisoara explica daca se schimba ceva.
„Ruben Latcau, va solicit oficial sa compilati schimbarile facute pe Budai Deleanu in perspectiva inceperii anului scolar si finalizarea perioadei de concedii, peste o luna de acum inainte! Cum va imaginati ca locuitorii care stau in Freidorf se vor alinia pe o banda de pe Banatul sa mearga inainte pe Budai Deleanu sau la dreapta pe Dambovita (unde se blocheaza pentru prioritatea pietonilor)? Aceasta artera asigura accesul spre centru si pentru locuitorii satelor de pe DJ591 si nu numai. Dominic Fritz, ati fost in cartier la discutii, dar nu ati anuntat sa discutati aceste schimbari”, scrie Strazile din Timisoara, pe Facebook.

Mai multi timisoreni au criticat modificarile facute de primarie in special la marcajele rutiere. Ca sa intre pe str. Budai Deleanu dinspre Freidorf, soferii trebuie sa stea pe prima banda, impreuna cu cei care fac dreapta spre bd. Dambovita, in timp ce banda a doua este dedicata celor ce vireaza la stanga. Oamenii spun ca banda de stanga va sta mai mult goala, in timp ce soferii se vor inghesui pe prima banda si vor sta mai mult la semafor.

„E coada si acum cand vii din orice sens pentru cele doua benzi facute chiar in intersectie. De ce sa lasam lucrurile care merg sa mearga, cand le putem strica? Mai mult, trecerea peste linii au uitat de cativa ani sa o mai asfalteze”, a comentat un timisorean.

„Atat ii duce capul… stanga acolo fac 10% din masini, alte 10% fac dreapta si trebuie sa dea prioritate pietonilor, deci cei 80% care merg inainte vor imbatrani in intersectie. Sau, daca reusesc sa treaca, imediat dupa avem statia E7 si o infinita parcare. Deci va trebui schimbata banda pe trecere de pietoni si linie continua”, a scris o femeie.

„M-am pus de doua ori pe banda pentru stanga… obisnuit cu banda de mers inainte. In fata mea, altul semnaliza dreapta… facuse la fel ca mine. Stau la 300 de metri de intersectie si trec zilnic pe acolo”, a comentat altcineva.
Str. Budai Deleanu a fost reparata recent de primarie. Oamenii s-au mai plans ca municipalitatea a renuntat la locurile de parcare de pe primele benzi pentru a amenaja piste de biciclete, in conditiile in care exista trasee speciale pentru biciclisti pe malurile Begai. De altfel, pista a fost amenajata doar pe str. Budai Deleanu, nu si pe prelungirea ei pe str. Banatul.

Reprezentantii primariei spun ca lucrarile de reparatii erau necesare si ca pe Budai Deleanu erau tot doua benzi de circulatie si inainte de modernizare, pentru ca primele doua erau ocupate de masinile parcate.

„Au fost lucrari de reparatii, trama stradala este la fel de lata. Pe o parte se si parcheaza si exista si o pista de biciclete langa, unde oricum nu exista a doua banda. Pe cealalta parte exista doar pista de biciclete si nu se poate parca. Fluxul de trafic e acelasi, nu s-a schimbat nimic, s-a schimbat doar faptul ca biciclistii se vor deplasa in siguranta”, ne-au declarat reprezentantii primariei.

Cat despre marcajele rutiere, oficialii PMT spun ca „deocamdata, nu se impun modificari la marcaje”.

„Vom monitoriza circulatia, in cazul in care va fi nevoie de ajustari, la timpii de semaforizare sau marcaje rutiere, le vom face”, ne-au mai declarat reprezentantii PMT.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1312 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006107 (s)