News Flash:

Bd. Cetatii, inchis de la Calea Bogdanestilor pana pe Torontalului din cauza unor noi lucrari anuntate de primarie

18 August 2021
437 Vizualizari | 0 Comentarii
bulevardul cetatii

Primaria Timisoara anunta inchiderea circulatiei pe bd. Cetatii pe sensul de mers str. Gheorghe Lazar – Calea Torontalului, pentru o perioada de sase luni. Ramane inchis si tronsonul pe care s-a interzis circulatia in urma cu doua luni, astfel ca tot sensul spre Torontalului este inchis pentru lucrari. Se circula invers in ambele sensuri, pe cate o banda.
„Se deschide un nou front de lucru pe Cetatii, se inchide un tronson rutier. (…) Lucrarile aferente obiectivului de investitii «Reabilitare linii de tramvai si modernizarea tramelor stradale in Municipiul Timisoara, Traseul 4, Bulevardul Cetatii», finantat din bugetul local al Municipiului Timisoara, Etapa a II-a vor incepe din data de 18.08.2021.

Incepand cu aceasta data se va inchide circulatia pe bd. Cetatii pe sensul de mers str. Gheorghe Lazar – Calea Torontalului, pentru o perioada de sase luni. Pe sensul de mers Calea Torontalului – str. Gh. Lazar se va permite circulatia in dublu sens cu cate o banda pe sens”, anunta reprezentantii primariei.

Potrivit Serviciului Transport, timpii de semaforizare din intersectia bd. Cetatii – str. Closca – str. Gheorghe Lazar se vor ajusta in functie de noile restrictii impuse, precum si de valorile inregistrate.

Prima zi de lucrari pe bd. Cetatii a fost in 28 iunie, cand a fost inchisa circulatia pe bucata ce leaga Calea Bogdanestilor de str. Gheorghe Lazar, pentru o perioada de trei luni. STPT a scos tramvaiele si a introdus in locul lor autobuze, iar circulatia se desfasoara pe sensul invers, pe cate o banda.

Ordinul de incepere pentru santierul de pe bd. Cetatii a fost dat in 21 septembrie 2020, iar durata contractului este de 36 de luni, din care sase luni pentru proiectare si 30 de luni pentru executie. Teoretic, santierul ar trebui sa fie gata in doi ani si jumatate.

Lucrarile sunt executate de Porr Construct, care s-a asociat cu alte sapte firme – Porr Bau GmbH (tert) si Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic Romania, Manro SRL cu SC Pesit Rom SRL (subcontractanti) – si costa 83,7 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 17 milioane de euro.

Bulevardul ar trebui sa aiba patru benzi de circulatie, linii de tramvai duble inierbate, trotuare si piste de biciclete decente.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1318 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006572 (s)