News Flash:

Acuzații grave aduse unui angajat de la o prestigioasă universitate din SUA

Managerul morgii de la școala de medicină Harvard, acuzat că a vândut rămășite umane furate

16 Iunie 2023
352 Vizualizari | 0 Comentarii

Managerul morgii de la școala de medicină Harvard și alte trei persoane au fost acuzate că au participat la achiziționarea și vânzarea ilegală a rămășițelor umane furate, conform informațiilor publicate de observatornews.ro.

Cedric Lodge este învinuit că a prelevat "capete, creiere, piele și oase" din cadavrele donate școlii de medicină a Universității Harvard și le-a vândut online. Conform rechizitoriului, atât el, cât și soția sa, Denise, ar fi vândut părți ale corpului unor cumpărători din Pennsylvania și Massachusetts. Se presupune că aceste activități au avut loc în perioada 2018-2021, conform BBC.

Procurorii susțin că bărbatul a profitat de poziția sa de manager al "Programului de cadouri anatomice" de la Harvard Medical School pentru a dezmembră cadavrele donate în scopuri de cercetare medicală. Studenții de la Harvard utilizează aceste cadavre donate pentru a studia și practica diferite proceduri medicale. După ce școala a finalizat utilizarea cadavrelor, acestea sunt de obicei incinerate, iar rămășițele sunt returnate familiilor sau îngropate în cimitirul medical al universității.

Cedric și soția sa sunt acuzați că au colectat, vândut și expediat părți din aceste cadavre donate, încălcând astfel legile și regulamentele în vigoare.

„Uneori, Cedric Lodge le-a permis altor oameni să intre în morga de la Harvard Medical School și să examineze cadavrele pentru a alege ce să cumpere”, conform unui comunicat al Procuraturii SUA.

Katrina Maclean din Salem, Massachusetts, și Joshua Taylor din West Lawn, Pennsylvania, sunt acuzați că au efectuat astfel de "cumpărături". În octombrie 2020, Katrina Maclean ar fi achiziționat fețe disecate în valoare de 600 de dolari și ar fi tăbăcit pielea.

Femeia este proprietara unui magazin numit Kat's Creepy Creations, unde comercializează diverse obiecte ciudate. Nu este clar dacă părțile cadavrului au fost utilizate în realizarea produselor sale. Rechizitoriul indică faptul că ea ar fi depozitat și vândut rămășițe umane în magazin.

Joshua Taylor este acuzat că a efectuat 39 de plăți către Cedric Lodge pentru părți ale corpului furate, în valoare totală de peste 37.000 de dolari, pe parcursul a patru ani. Autoritățile au descoperit și un mesaj macabru într-una dintre tranzacțiile sale către bărbat, unde femeia a menționat "capul numărul 7".

Atât Cedric, cât și Denise Lodge, au refuzat să răspundă întrebărilor reporterilor după ce au apărut în fața unui tribunal federal din New Hampshire. Dacă vor fi găsiți vinovați, toți cei patru implicați se confruntă cu o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare fiecare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005427 (s)