News Flash:

S-a stins din viață Vera Putina

A murit mama biologică a lui Vladimir Putin

5 Iunie 2023
321 Vizualizari | 0 Comentarii


Vera Putina a încetat din viață pe 31 mai, la vârsta de 96 de ani. Femeia a ieșit din anonimat în 1999, afirmând că este mama reală a lui Vladimir Putin și că l-a abandonat când acesta era un copil.

În "cvasi-autobiografia" sa, Putin a scris că s-a născut și a crescut în Sankt Petersburg, fiind singurul fiu supraviețuitor al Mariei, o muncitoare, și al lui Vladimir Putin, un muncitor într-o fabrică și fost militar care a slujit în poliția secretă a lui Stalin în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. El a susținut că ambii părinți au murit de cancer la sfârșitul anilor '90.

Cu toate acestea, detaliile despre copilăria dictatorului au fost întotdeauna foarte greu de găsit, sursa principală pentru majoritatea poveștilor fiind chiar Putin însuși. Drept urmare, Kremlinul nu a putut niciodată să infirme în mod concludent afirmațiile Verei Putina, conform The Telegraph.

Vera Nikolaevna Putina s-a născut pe 6 septembrie 1926 într-un cartier rus din Ociorsk. Ea a afirmat în repetate rânduri că, în timp ce studia mecanizarea agricolă la universitate, s-a îndrăgostit de Platon Privalov, un mecanic, și a rămas însărcinată. Cu toate acestea, a descoperit că iubitul ei era deja căsătorit și avea intenția să-i fure copilul, deoarece soția lui nu putea rămâne însărcinată.

Femeia a mai declarat că fiul ei, poreclit "Vova", s-a născut pe 7 octombrie 1950, cu exact doi ani înainte de data oficială a nașterii lui Vladimir Putin. Ea a mai povestit cum l-a crescut într-un sat sărac din Georgia, numit Metekhi, la o oră distanță cu mașina de capitala Tbilisi.

Înregistrările locale arată că un Vladimir Putin a fost înscris la o școală din apropiere între 1959 și 1960, iar în 2008, o fostă profesoară locală numită Șura Gabinașvili a afirmat într-un interviu pentru The Daily Telegraph că ea i-a predat limba rusă. „Îi plăceau fabulele rusești și limba rusă era materia lui preferată”, a precizat ea. „Îi plăceau și pescuitul și luptele”.

Vera s-a căsătorit ulterior cu Giorgi Osepahvili, un soldat georgian, și a avut alți copii. Acesta a încurajat-o pe femeie să-și abandoneze primul născut. Astfel, la vârsta de nouă ani, Vera l-a trimis să locuiască cu părinții ei în Rusia. Un an mai târziu, însă, bunicul băiatului l-a dus la un orfelinat.

Vera a presupus mai târziu că "părinții" lui Putin din Sankt Petersburg, care aveau amândoi 40 de ani la nașterea sa și ale căror doi fii mai mari muriseră în copilărie, l-au adoptat pe fiul ei.

În 1999, urmărind știrile despre noul prim-ministru al Rusiei la televizor, ea l-a recunoscut imediat pe Vladimir Putin drept fiul său pentru că " a mers ca o rață".

Afirmațiile conform cărora Kremlinul încerca să suprime povestea au câștigat teren după ce doi jurnaliști care intenționau să îi ia un interviu au murit în circumstanțe misterioase. Primul, rusul Artiom Borovik, un critic proeminent al Kremlinului care lucra la acel moment la un documentar despre copilăria lui Putin, a murit într-un accident de avion la Aeroportul Internațional Șeremetievo pe 9 martie 2000. Al doilea, jurnalistul italian Antonio Russo, a fost ulterior ucis în același an în timp ce documenta despre cel de-al Doilea Război Cecen.

Istoricul rus-american Iuri Felștinski, coautor al cărții "The Corporation, Russia and the KGB in the Age of President Putin" (2009), a sugerat că povestea Verei Putina ar putea explica de ce președintele rus a fost atât de devotat KGB și succesorului său, FSB. „Privat de căldura părintească în copilărie, Putin a apelat la KGB în primul rând pentru a-și găsi o nouă familie și pentru a-și rezolva conturile cu lumea care l-a rănit”.

Vera a vrut să se supună unui test ADN pentru a-și dovedi povestea, dar atunci când a avut ultima conversație cu jurnaliștii de la The Daily Telegraph în 2008, Rusia tocmai declanșase o invazie de amploare în Georgia în contextul unui conflict privind statutul separatist al Osetiei de Sud. „Obișnuiam să fiu mândră că am un fiu care a devenit președinte al Rusiei”, a declarat ea atunci. „De la război, îmi este rușine”.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005957 (s)