News Flash:

Pauzele de toaletă la serviciu pot crea probleme

Un bărbat din China și-a pierdut locul de muncă pentru că făcea pauze de toaletă dese

9 Iunie 2023
360 Vizualizari | 0 Comentarii

Un bărbat din China și-a pierdut locul de muncă din cauza faptului că petrecea până la șase ore pe zi în pauze de toaletă. Bărbatul a susținut în instanță că avea o problemă medicală ca motivare a comportamentului său.

Angajatul, identificat doar după numele de familie Wang, a suferit o intervenție chirurgicală pentru o problemă anorectală în decembrie 2014. Cu toate acestea, el a declarat că resimțea în continuare dureri după o lună de la vindecarea operației, conform unui articol publicat pe platforma de social media WeChat de către Shanghai's Laodong Daily pe 24 mai, potrivit Business Insider.

Potrivit publicației Laodong Daily, care este afiliată statului și specializată în știri legate de muncă, începând din iulie 2015, Wang a început să petreacă între trei și șase ore pe zi în toaletă.

Conform înregistrărilor companiei, în special în perioada 7 septembrie - 17 septembrie 2015, Wang a vizitat toaleta de 22 de ori, adică între două și trei vizite în fiecare zi lucrătoare. Fiecare pauză de toaletă a durat între 47 și 196 de minute, adică peste 3 ore, conform înregistrărilor furnizate de o firmă nemenționată din orașul Tianjin.

În septembrie 2015, Wang a fost concediat, iar angajatorul a invocat prevederile regulamentului de ordine interioară.

În octombrie 2015, Wang a intentat un proces în instanță pentru a-și recăpăta postul de muncă, iar cele două părți au început un proces judiciar lung pentru rezolvarea litigiului de muncă.

Cazul a ajuns în cele din urmă la Curtea Superioară din Tianjin, care a decis că timpul petrecut de Wang în toaletă nu se încadra în limitele "nevoilor fiziologice rezonabile și normale". Wang nu a reușit să-și recapete locul de muncă în urma acestei decizii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005385 (s)