News Flash:

Incident neașteptat în Austria

Vârfului sudic al masivului Fluchthorn s-a prăbușit

14 Iunie 2023
391 Vizualizari | 0 Comentarii


Duminică după-amiază, vârful sudic al masivului Fluchthorn din Austria, care are o înălțime de aproximativ 3.400 de metri, s-a prăbușit în urma unei căderi masive de stânci. Informația a fost raportată de meteoradar.ro.

Turiștii aflați în apropierea stațiunii montane Galtür din Austria au fost martorii unei puternice forțe a naturii. O cantitate mare de rocă s-a desprins de pe versantul sudic al masivului Fluchthorn din munții Alpi.

Potrivit poliției din Tirol, prăbușirea stâncilor a avut loc duminică după-amiază, în jurul orei 15:20. Conform primelor evaluări ale geologilor, aproximativ 100.000 de metri cubi de rocă s-au prăbușit. Se estimează că prăbușirea și alunecarea de teren rezultată au avut o lungime de aproximativ doi kilometri. Până în acest moment, nu au fost raportate victime sau persoane dispărute. Poliția și autoritățile de salvare montană presupun că în momentul prăbușirii nu se aflau persoane în apropiere.

După efectuarea unor zboruri de recunoaștere, geologii consideră că dezghețul permafrostului cauzat de schimbările climatice a fost principala cauză a prăbușirii stâncilor. În timpul zborurilor, aceștia au observat zone cu gheață expusă. Experții susțin că nu se poate exclude posibilitatea unor alte avalanșe de roci.

Fluchthorn se află în regiunea de graniță dintre Austria și Elveția și face parte din masivul Silvretta, o zonă alpină cunoscută pentru numeroșii săi munți cu înălțimi de peste 3000 de metri. Vârful sudic al Fluchthornului, cu o înălțime de 3398 de metri, era al doilea ca înălțime în regiunea Silvretta, după Piz Linard (3410 metri).


Conform estimărilor preliminare, în urma alunecării de teren, vârful muntelui a coborât cu aproximativ 100 de metri față de poziția sa anterioară.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 33 queries | Mysql time :0.005334 (s)