News Flash:

Un gest minunat pentru sănătatea oamenilor

Mâine, 7 Aprilie, o echipă multidisciplinară de 30 de medici cu specialități va merge la Azilul de noapte „Pater Jordan” din Timișoara

6 Aprilie 2023
304 Vizualizari | 0 Comentarii

În luna aprilie, o caravana de medici din Spitalul Județean Timișoara va merge în Delta Dunării și în Săvârșin, județul Arad, pentru a oferi ajutor medical comunităților locale. În acest weekend, în data de 7 aprilie, o echipă formată din 30 de medici cu specializări diferite va vizita Azilul de noapte "Pater Jordan" din Timișoara, un loc unde aceștia au oferit asistență medicală în mod constant. Medicii, inclusiv rezidenți și profesori, vor examina sănătatea persoanelor din azil, care aparține Fundației Caritas, și vor face recomandări în domenii precum cardiologia, medicina internă, pneumologia, neurologia, oftalmologia și endocrinologia.

„Managerul Spitalului Județean Timișoara, prof. dr. Dorel Săndesc onorează astfel și invitația Ambasadei SUA și a American Councils for International Education, respectiv demersul acestora de a integra valorile voluntariatului și prieteniei, pe care le celebrează în luna aprilie, prin proiecte derulate în Romania.

Conform American Councils, luna aprilie este Luna voluntariatului, perioadă din an dedicată ajutorului necondiționat și faptelor bune făcute pentru ceilalți iar proiectul propus și organizațiilor medicale, se numește 4/4PentruPrieteni.


Dincolo de simbolistica perioadei în care ne aflăm, medicii spun că își doresc foarte tare reclădirea comuniunii între pacienți și medici, afirmarea încrederii în actul medical și în buna intenție pe care orice medic o are pentru omul pe care îl îngrijește”, au declarat reprezentanții unității medicale. 

De cinci ani, medicii organizează acțiuni pentru a ajuta persoanele nevoiașe. În 2018, profesorul Dorel Săndesc a stabilit programul primei caravane medicale, o echipă organizată de Asociația pentru ATI "Aurel Mogoșeanu" la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara. În acea primă misiune, 30 de medici au mers spre Ineleț, un cătun izolat în Munții Cernei, unde au petrecut două zile oferind consultații medicale, donând medicamente și oferind orice ajutor necesar. De atunci, aceștia au mers prin satele din Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș, Sibiu și Vâlcea. În timpul pandemiei, echipa a devenit un model inspirator pentru mulți medici din țară prin acțiunile sale de vaccinare intensivă în localitățile greu accesibile și prin maratonul vaccinării de la Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006975 (s)