News Flash:

Au crescut prețurile

Apartamentele în Timișoara s-au scumpit în luna martie

6 Aprilie 2023
220 Vizualizari | 0 Comentarii


În Timișoara, prețurile de pe piața imobiliară se mențin în stagnare și chiar au scăzut în cazul apartamentelor vechi, comparativ cu luna precedentă. Totuși, acestea rămân mai ridicate decât media națională.

În general, prețurile locuințelor din marile centre regionale din România au înregistrat o ușoară creștere în luna martie, în timp ce în orașele mici și medii evoluția a fost mai lentă. Potrivit datelor furnizate de imobiliare.ro, opt din cele zece orașe monitorizate au înregistrat o creștere a prețurilor, în timp ce în Ploiești și Sibiu proprietarii se așteptau la un nivel mai scăzut decât cel înregistrat în luna februarie.

„În același timp, la nivel național, suma medie solicitată de către vânzătorii de apartamente (noi și vechi) din România a stagnat, arătând o evoluție neunitară între orașele dințară. Astfel, în orașele mici și medii am asistat mai degrabă la scăderi de preț, în opoziție cu evoluția din marile orașe. Valoarea Indicelui Imobiliare.ro la nivel național a fost de 1.433 euro/mp util”, a precizat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

În Timișoara, prețurile de pe piața imobiliară s-au menținut ridicate datorită segmentului de apartamente noi. În luna martie, prețurile apartamentelor noi au înregistrat o creștere ușoară de 0,1% față de luna anterioară, ajungând la o medie de 1.465 de euro pe metru pătrat util, salvând astfel prețurile generale. În schimb, apartamentele vechi s-au depreciat cu aproximativ -0,2% (de la 1.449 la 1.446 de euro pe metru pătrat). Pe ansamblu, piața imobiliară timișoreană se menține peste media națională, iar Timișoara este unul dintre centrele regionale în care prețurile apartamentelor au înregistrat creșteri în luna martie.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004755 (s)