News Flash:

”Timișoara la cutie: JOCUL"

Descoperă capitala Banatului prin joc

6 Aprilie 2023
229 Vizualizari | 0 Comentarii

Patru prieteni din patru țări diferite - Mira, Ilona, Maxi și Ștefan - sunt personajele principale ale unui joc de tip board game care te va duce într-o călătorie prin Timișoara. Scopul lor este de a descoperi poveștile orașului și jocul, numit "Timișoara la cutie: JOCUL", este primul joc de acest gen dedicat orașului Timișoara. În acest joc, partea educațională se îmbină cu cea distractivă, astfel încât să ne apropiem de oraș într-un mod ludic, potrivit pentru toate vârstele.

“Dezvoltarea acestui joc de societate a venit ca o continuare naturală a produselor noastre, care aduc orașul în prim plan, îmbinând partea educativă cu cea distractivă și ne bucurăm că avem ocazia să facem această lansare în anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii! Am așteptat cu emoție și nerăbdare să prezentăm publicului acest joc, la care lucrăm de peste 8 luni, și care își propune să ne facă mai conștienți de istoria, arhitectura și multiculturalitatea Timișoarei.”, a afirmat Elisabeta Varga-Piątek creatoarea jocului.

Patru prieteni din patru țări diferite, Mira, Ilona, Maxi și Ștefan, sunt protagoniștii jocului numit "Timișoara la cutie: JOCUL". Scopul lor comun este de a descoperi poveștile orașului și de a găsi harta vechii cetăți care este ascunsă în pavajul din Piața Unirii. Cei mici, care joacă acest joc, vor explora orașul pornind de la Gara de Nord și trecând prin principalele cartiere istorice, pentru a ajunge în zona centrală. În timpul jocului, aceștia vor colecta bănuți și vor urma indicii care le vor fi prezentate pe cartonașele cu informații despre Timișoara și pe cele cu întrebări și acțiuni pentru a face jocul mai dinamic și mai interesant.

Jocul "Timișoara la cutie: JOCUL" include o planșă cu harta orașului, unde este marcat traseul jocului, patru pioni care reprezintă principalele minorități etnice ale orașului, un set de cartonașe cu informații despre Timișoara, un set de cartonașe cu întrebări despre Timișoara, un set de cartonașe cu acțiuni și jetoane de vot pentru alegerea răspunsului corect. Jocul se câștigă prin strângerea celor mai mulți bănuți de aur și prin acumularea celor mai multe informații despre Timișoara.

Există două variante de joc, potrivite pentru diferite grupe de vârstă. Prima variantă este destinată copiilor de grădiniță începând de la 4 ani, în care doar acțiunile sunt activate ("înainte", "înapoi", "stai o tură", "mai dai o dată cu zarul"). Cea de-a doua variantă, potrivită începând cu vârsta de 7 ani și până la vârsta adultă, include și o componentă de dezvoltare și testare a cunoștințelor generale despre istoria și arhitectura orașului.

Ilustrația și grafica jocului sunt realizate de Dan Ungureanu, un ilustrator de carte pentru copii foarte cunoscut (Apolodor, Fram ursul Polar, Micul Prinț, etc.), care semnează și grafica celorlalte produse Timișoara la Cutie. Aceste produse se concentrează pe construirea unor miniaturi 3D reprezentând clădiri istorice valoroase ale orașelor Timișoara și Sibiu (Mini Timișoara la Cutie, Timișoara la plic, Timișoara de colorat, Sibiu la Cutie etc.).

Jocul este disponibil în limba română și engleză și este produs în întregime în România. Poate fi achiziționat din magazinul online https://timisoaralacutie.ro/, din Librăria La Două Bufnițe și în curând și în alte magazine.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006334 (s)