News Flash:

Locuri de parcare desfiintate peste noapte, in Fabric. Ruben Latcau: A fost propunerea Politiei Rutiere

31 Octombrie 2021
386 Vizualizari | 0 Comentarii
locuri de parcare

Comisia de Circulatie a Primariei Timisoara ia decizii, dar nu le transmite mai departe. Mai multi soferi s-au trezit cu amenzi dupa ce si-au parcat masinile acolo unde le lasau de-o viata. Oamenii spun ca semnele de circulatie au fost puse peste noapte, iar tot peste noapte s-ar fi dat si sanctiunile.
 
 
Pe str. Baba Dochia nu se mai poate parca, practic, de cateva zile. Comisia de Circulatie din cadrul Primariei Timisoara a instituit restrictia „Oprirea interzisa” inca din 11 octombrie, „la iesirea din sensul giratoriu Baba Dochia pana la intersectia cu str. Lunei, pentru siguranta participantilor la trafic”, ne-au explicat reprezentantii primariei, care precizeaza ca „masura a fost luata la solicitarea cetatenilor, deoarece se produceau ambuteiaje”.

ADVERTISING

Din 11 octombrie, de cand s-a luat decizia, pana in 25 octombrie, nu i-a anuntat nimeni pe soferii care locuiesc in zona ca nu se mai poate parca pe str. Baba Dochia. In 25 octombrie, spune un cititor Tion, s-au impartit deja amenzi.

„Doua echipaje ale Politiei Locale Timisoara au impartit zeci de amenzi pentru soferi, pentru parcare, pe strada Baba Dochia (St. O. Iosif) la ora 2, in noaptea de luni spre marti. Semnele de «Oprire interzisa» au aparut brusc, «peste noapte», si tot peste noapte au venit si amenzile. Timisoara are probleme mari cu locurile de parcare, iar primaria, in loc sa gaseasca solutii, agraveaza situatia. Probabil ca, prin amenzi, primaria doreste sa acopere datoriile Colterm sau alte datorii”, s-a plans cititorul nostru.

Omul spune ca parcarea era permisa in zona de cel putin 30 de ani, iar reprezentantii municipalitatii nu au amenajat niciun loc de parcare nou in zona.

„Dimpotriva, in urma cu cativa ani a mai desfiintat cateva. Intelegem ca ne gandim la fluidizarea traficului, dar acest lucru nu rezolva problema, deoarece peste 50-100 de metri circulatia oricum este strangulata. Punem o intrebare pertinenta: UNDE SA PARCAM? Oare, daca vorbim de binele cetateanului, nu era normal ca mai intai sa cream locuri de parcare si apoi sa amendam? Sau cel putin, daca vorbim de civilizatie, de valori europene si de politie educata… nu era mai de bun simt sa fie o campanie de preventie si apoi sa urmeze sanctiunile? Nu cumva aceste actiuni arata rautate mai mult decat binele cetateanului?

Astept ziua in care primaria (cu institutiile din subordine) va lucra pentru binele timisorenilor. Astept ziua in care primaria va deschide si nu va inchide (Zoo, Colterm, parcari, etc). Astept ziua cand vom renova si vom construi Timisoara”, ne-a mai scris cititorul revoltat.

Un alt cititor tion.ro ne-a contactat recent sa ne spuna acelasi lucru, ca indicatoarele rutiere au fost montate in seara zilei de 25 octombrie, iar pana in dimineata de 26 octombrie toate masinile parcate pe strada din sensul giratoriu de pe Baba Dochia pana pe Calea Stan Vidrighin aveau puse amenzi pe parbrize.

Viceprimarul Ruben Latcau sustine, pe de alta parte, ca SDM nu avea cum sa lucreze noaptea, pentru ca drumarii ies pe santiere noaptea doar atunci cand cere primaria. In plus, el spune ca, de fapt, propunerea de desfiintare a parcarii a venit de la Politia Rutiera.

„A fost o propunere a Politiei Rutiere, nu cred ca s-au pus peste noapte, ca SDM nu lucreaza noaptea, daca nu ii punem noi sa lucreze la drumuri. M-ar mira sa fi mers cineva noaptea sa le monteze. Ele au fost montate in urma unei propuneri a Politiei Rutiere in Comisia de Circulatie, care a fost aprobata, pentru a putea cumva fluidiza traficul in zona Baba Dochia. Acolo sunt cozi destul de mari de la sensul giratoriu unde iesi in intersectia cu str. Lunei pana la coltul cu Stefan cel Mare”, a explicat viceprimarul Timisoarei.

Mai mult, explica edilul, in zona au fost amenajate si suprailuminari la trecerile de pietoni.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006088 (s)