News Flash:

Lista celor mai sigure tari in caz de izbucnire a unui conflict armat

17 Martie 2022
469 Vizualizari | 0 Comentarii
globul pamantesc

Topul celor mai sigure tari din lume este realizat pe baza unor factori importanti, precum amenintarile teroriste, vremea favorabila, masurile luate legate de sistemul de sanatate si, nu in ultimul rand, de siguranta femeilor si a minoritatilor.

GPI este unitatea de masura internationala pentru pacea globala. Acest raport prezinta date realizate pe baza unei analize amanuntite asupra tendintelor in ceea ce priveste starea de pace, starea economica si dezvoltarea unor societati pasnice. GPI acopera 99,7% din populatia lumii si foloseste 23 de indicatori de calitate si de cantitate din surse sigure si masoara starea de pace din urmatoarele domenii:

Nivelul de siguranta si de aparare al societatii
Nivelul de conflict domestic si international
Gradul de militarizare

Islanda
Islanda isi mentine prima pozitie in acest top din 2008. Rata criminalitatii este cea mai scazuta din Europa.

Noua Zeelanda
Noua Zeelanda are un mediu economic si politic stabil si respecta drepturile omului.

Danemarca
Cu o populatie de aproximativ 5,98 de milioane de locuitori, Danemarca se poate lauda cu stabilitate economica si cu un nivel scazut al coruptiei.

Portugalia
Cu o rata a criminalitatii scazuta, cu un nivel de trai crescut si cu un mediu politic stabil, Portugalia se inscrie in randul tarilor sigure in care sa traiesti.

Slovenia
Slovenia continua sa urce in topul tarilor sigure, datorita atmosferei stabile si ratei criminalitatii scazute. La calitatea vietii se adauga si mediul inconjurator care abunda in frumuseti naturale. Slovenia este, de asemenea, si una dintre cele mai curate tari din lume.

Austria
Rata criminalitatii este scazuta, iar Human Development Index (indicele de dezvoltare umana) se afla la o cota inalta. Venitul pe cap de locuitor este mare.

Elvetia
Rata criminalitatii e mica, in ciuda industrializarii masive a tarii. Elvetia are o economie dezvoltata si venit pe cap de locuitor crescut.

Irlanda
Tara are o economie dezvoltata, rata scazuta a criminalitatii si o populatie prietenoasa.

Cehia
Tara se remarca prin egalitatea sociala si rata scazuta a criminalitatii.

Canada
Rata criminalitatii este foarte scazuta, iar venitul pe cap de locuitor, mare., informeaza alist.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004776 (s)