News Flash:

Liderul senatorilor PNL, reactie dupa atacurile furibunde ale liderilor PSD: rup puntile in coalitia de guvernare

14 Noiembrie 2022
206 Vizualizari | 0 Comentarii
PNL PSD 1

Vinovatul pentru situatia din energie este in principal PSD, care nu a respectat angajamentele europene ale Romaniei si nu a liberalizat piata cand trebuia liberalizata, declara la RFI liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu. El respinge varianta majorarii diferentiate a pensiilor.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reafirmat la Antena 3 ideea majorarii diferentiate a pensiilor. El a spus ca la pensiile speciale doar partea de contributivitate ar trebui majorata, in timp ce pentru pensiile mici procentul de majorare ar trebui sa fie mai mare, informeaza Mediafax.

„In ipoteza in care am merge pe varianta ca la pensiile speciale sa majoram cu procentul stabilit doar partea contributiva, nu ar fi vorba de o majorare diferentiata, pentru ca PNL a fost intotdeauna sustinatorul acordarii pensiilor strict dupa contributie. Deci din punctul asta de vedere, daca vom ajunge sa decidem sa majoram pensiile cu 15%, iar la pensiile speciale doar partea contributiva, vom fi in cadrul unui principiu pe care PNL l-a sustinut intotdeauna. Mai mult, avem un jalon in PNRR in ceea ce priveste rezolvarea problemei pensiilor de serviciu si in momentul de fata va exista o discutie ransparenta in legatura cu acest aspect. Nu cred ca exista aici vreo contradictie intre ce spunem noi si ce spune Ciolacu, Ciolacu doar a explicat putin mai bine”, spune Daniel Fenechiu.

El afirma ca majorarea diferentiata a pensiilor contributive nu este un principiu corect.

„Atata vreme cat ai contribuit, trebuie sa beneficiezi in mod firesc si normal de aceleasi drepturi, pentru ca nu poti sa-l sanctionezi pe cel care a muncit mai mult sau care a contribuit mai mult, doar pentru faptul ca are o pensie mai mare. Deci din punctul asta de vedere, eu cred ca pensiile, partea contributiva trebuie indexata cu acelasi procent, ca principiu de egalitate sociala, iar in ceea ce priveste partea suportata exclusiv de stat din cadrul pensiilor de serviciu, aici trebuie sa aiba loc o discutie si in raport cu angajamentele Romaniei in cadrul PNRR si in raport cu imprejurarea ca totusi, sunt pensii speciale in Romania, pensii de serviciu, care sunt mai mari decat salariile aflate in plata la momentul pensionarii, asta e o chestiune care in mod firesc nu ar trebui sa existe”, mentioneaza senatorul liberal.

Daniel Fenechiu raspunde atacurilor repetate ale PSD la adresa PNL.

„Este o abordare care este profund dezavantajoasa pentru Romania si care nu face bine nici macar PSD-ului, pentru ca daca va trebui sa conlucram in continuare, toate lucrurile astea nu fac altceva decat sa rupa punti, nu ajuta colaborarea. PNL nu este intr-o competitie cu PSD nici pe masuri sociale, nici pe altceva. Noi avem niste masuri, niste politici publice extrem de clare pe care le-am afirmat si din punctul asta de vedere suntem consecventi. Vinovatul pe situatia din energie este in principal Partidul Social Democrat, care nu a respectat angajamentele europene ale Romaniei si nu a liberalizat piata cand trebuia liberalizata. Lucrurile se vor aseza mai curand sau mai tarziu, romanii vor intelege, PNL nu a fost niciodata un sustinator al masurilor care sa duca la cresterea preturilor, cresterea preturilor a fost un fenomen care s-a manifestat in plan mondial””, conchide Fenechiu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007139 (s)