News Flash:

Aerul polar ajunge in Romania. Cat de frig se face, unde sunt asteptate precipitatii

14 Noiembrie 2022
220 Vizualizari | 0 Comentarii
Aerul polar


Un nou episod de frig anunta meteorologii in urmatoarele zile, semn ca iarna este tot mai aproape. Un val de aer polar va ajunge in tara noastra, iar maximele nu vor depasi 15 grade Celsius.

„De luni vom avea un nou episod de racire a vremii, unde asteptam maxime doar de 10-15 grade si posibil ca in mare parte a saptamanii urmatoare sa fie caracterizata de temperaturi normale sau chiar sub norma pentru partea de est a teritoriului”, a explicat Florinela Georgescu, director in cadrul ANM.

In vest, mai cald decat in mod obisnuit

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), luni, 14 noiembrie, valorile termice vor fi in general apropiate de cele normale in a doua decada a lunii noiembrie, insa local in vestul tarii ziua va fi mai cald decat in mod obisnuit. In zonele joase de relief, mai ales dimineata si noaptea, va fi nebulozitate stratiforma – mai persistenta in regiunile estice si sud-estice si pe alocuri se va semnala ceata, asociate cu totul izolat cu burnita, iar in rest cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab si moderat.

Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 10 si 15 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse intre  minus 4 si minus 3 grade Celsius in depresiunile intramontane si 9 grade Celsius pe litoral.

In Bucuresti, valorile termice se vor situa in jurul normelor climatologice specifice celei de-a doua decade a lunii noiembrie. In special la inceputul zilei si noaptea, va fi nebulozitate joasa si conditii de ceata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi cuprinsa intre 12 si 14 grade Celsius, iar cea minima se va situa intre 3 si 5 grade Celsius.

Marti, maxime de 15 grade Celsius

Marti, 15 noiembrie, valorile termice, fara variatii semnificative fata de intervalul precedent in cea mai mare parte a tarii, vor fi in general apropiate de cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare si pe arii restranse ploi slabe in regiunile vestice si nord-vestice, dar local cu nebulozitate si pe spatii mici cu ceata – in prima parte a zilei si noaptea – in zonele joase de relief. Vantul va sufla slab si moderat.

Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 11 si 15 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse in marea lor majoritate intre 0 si 8 grade Celsius.

In Bucuresti, mai ales in prima parte a zilei va fi nebulozitate joasa persistenta, apoi cerul va deveni variabil, dar spre sfarsitul intervalului vor fi conditii de ceata. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de 13 grade Celsius, iar cea minima va avea valori cuprinse intre 2 si 4 grade Celsius.

Ceata pe arii restranse

Si miercuri, 16 noiembrie, valorile termice vor fi in general apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Cerul va fi mai mult noros in vestul, centrul si nordul tarii, unde temporar va ploua slab, iar in restul teritoriului vor fi innorari temporare si doar izolat posibil ploi slabe. Vantul va sufla slab si moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 si 15 grade Celsius, iar cele minime se vor situa intre 1 si 10 grade Celsius. La inceputul intervalului, in zonele joase de relief, pe arii restranse va mai fi ceata.

In Bucuresti, valorile termice vor creste usor fata de intervalul anterior si se vor situa peste mediile specifice acestei date. Cerul va fi temporar noros, iar dimineata si noaptea probabilitatea de ceata va fi ridicata. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de 15 grade, iar cea minima se va incadra intre 4 si 6 grade Celsius.

De joi, meteorologii anunta ca vremea se va raci treptat, iar scaderea valorilor termice va fi mai accentuata in estul, sudul si centrul tarii. Temporar se vor semnala precipitatii, pe arii mai extinse la inceputul intervalului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006969 (s)