News Flash:

Summit trilateral în SUA

Liderii sud-coreean, american şi japonez se vor întâlni în august la Camp David, lângă Washington

21 Iulie 2023
349 Vizualizari | 0 Comentarii

Conform unei informări AFP, liderii din Coreea de Sud, Statele Unite și Japonia se vor întâlni în luna august în SUA pentru a discuta despre consolidarea cooperării militare și răspunsul la amenințările nucleare tot mai crescute din partea Coreei de Nord.

Președinția sud-coreeană a anunțat că Summitul trilateral Coreea-SUA-Japonia va avea loc în SUA în luna august, dar data și locația exacte vor fi comunicate ulterior.

Potrivit agenției sud-coreene de știri Yonhap, surse anonime au indicat că reuniunea trilaterală va avea loc pe 18 august la Camp David, în apropiere de Washington.

Această decizie vine după câteva zile de la prima reuniune a grupului consultativ în domeniul nuclear între Seul și Washington, care a avut loc în capitala sud-coreeană.

În plus, marți, un submarin american cu propulsie nucleară a sosit în Coreea de Sud, la Busan, pentru prima dată din 1981, semnificând o consolidare a prezenței militare a SUA în regiune.

Săptămâna trecută, Phenianul a anunțat cu succes al doilea test al rachetei sale balistice intercontinentale cu combustibil solid Hwasong-18.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004797 (s)