News Flash:

A murit un mare fotbslist

Luis Suarez Miramontes, fostul mare fotbalist al Barcelonei, a încetat din viață, ieri, la vârsta de 88 de ani

10 Iulie 2023
287 Vizualizari | 0 Comentarii

Luis Suarez Miramontes, fostul mare fotbalist al FC Barcelona și unul dintre legendarii jucători din istoria fotbalului spaniol, a trecut în neființă duminică, 9 iulie, la vârsta de 88 de ani.

În perioada 1955-1961, Luis Suarez Miramontes a făcut parte din echipa Barcelona și a devenit un simbol al clubului catalan. În anul 1960, el a câștigat prestigiosul premiu "Balon de Aur", fiind recunoscut ca cel mai bun jucător al anului. Această performanță notabilă l-a depășit pe legendarul Ferenc Puskas (Real Madrid) și pe Uwe Seeler (Hamburg). Suarez Miramontes a devenit primul și singurul fotbalist spaniol care a obținut acest premiu, o realizare impresionantă care nu a fost egalată de niciun alt jucător iberic.

După perioada petrecută la Barcelona, Luis Suarez Miramontes a evoluat pentru Inter Milano și Sampdoria. El a fost primul fotbalist spaniol transferat în Serie A și a reușit să câștige două Cupe ale Campionilor Europeni cu echipa Inter, pentru care a fost achiziționat cu suma de 200.000 de lire italiene.

După ce și-a încheiat cariera de jucător, Luis Suarez Miramontes s-a dedicat antrenoratului și a condus echipe precum Inter, SPAL, Sampdoria, Deportivo, Albacete și echipa națională a Spaniei, adăugând astfel experiență în palmaresul său impresionant.

Pe vremea gloriei lui Luis Suarez Miramontes, Spania a reușit să câștige primul său titlu european în anul 1964. În timpul preliminariilor Campionatului European din 1964, echipa națională a Spaniei a jucat împotriva României. Naționala română era antrenată de Titi Teașcă, iar căpitanul echipei era Titus Ozon. Cu Luis Suarez Miramontes în componența sa, Spania a obținut o victorie categorică cu scorul de 6-0.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006574 (s)