News Flash:

Vreți să deveniți asistent maternal profesionist?

La Timișoara se organizează un nou curs gratuit de formare a asistenților maternali profesioniști

23 Noiembrie 2023
132 Vizualizari | 0 Comentarii

La Timișoara, se desfășoară un curs gratuit de formare pentru asistenții maternali profesioniști, în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș anunță că, în cadrul proiectului european „Team up: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, se continuă campania de recrutare și identificare a persoanelor interesate să urmeze profesia de asistent maternal profesionist. Prin urmare, instituția organizează un nou curs de formare în acest domeniu.

„Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare”, a declarat DGASPC Timiș.

Persoanele interesate sunt invitate să depună o cerere de evaluare la Registratura DGASPC Timiș până la finalul lunii noiembrie. Aceste cereri pot fi trimise prin poștă, cu confirmare de primire (la adresa DGASPC Timiș, Piața Regina Maria nr. 3, Timișoara, jud. Timiș), sau scanate și transmise prin e-mail la adresele dgaspctm•dgaspctm.ro sau dgaspctm•gmail.com.

Cererea de evaluare pentru participarea la cursul de formare ca asistent maternal profesionist și cererea pentru eliberarea unei adeverințe, conform prevederilor art. 23 din Legea nr. 188/2019, pot fi descărcate de pe site-ul DGASPC Timiș, în secțiunea Formulare. În completarea cererii de evaluare, solicitantul trebuie să anexeze un curriculum vitae, copie după actul de identitate, copie după diploma ultimei școli absolvite, cazier judiciar, adeverință conform prevederilor art 23 din Legea 118/2019 (certificat de integritate comportamentală), precum și o adeverință medicală care să ateste absența bolilor transmisibile, infecto-contagioase sau psihice.

După depunerea cererii, angajații DGASPC Timiș vor realiza o evaluare socială a solicitantului, prin vizite la domiciliu, discuții cu membrii familiei, vecini și prieteni, precum și o evaluare psihologică. Persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesională, având drept scop obținerea atestatului de asistent maternal profesionist. Angajarea acestora va fi posibilă numai după obținerea acestui document.

Cursurile vor fi organizate la sediul DGASPC Timiș și vor avea o durată de minim 60 de ore. Acestea sunt gratuite, iar cei interesați trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă capacitate deplină de exercițiu; să prezinte garanții morale și materiale pentru îndeplinirea corectă a obligațiilor referitoare la creșterea, îngrijirea și educarea copiilor în plasament; să dețină o locuință în folosință legală care să acopere necesitățile de preparare a hranei, igienă, educație și odihnă ale copiilor; să fi absolvit minim 10 clase cu diplomă.

Conform legislației, nu pot deveni asistenți maternali profesioniști persoanele care au fost condamnate definitiv pentru săvârșirea cu intenție a unei infracțiuni, au pierdut drepturile părintești sau au copii declarați abandonați prin hotărâre judecătorească definitivă, precum și cele care suferă de boli cronice transmisibile sau boli psihice.

Pentru mai multe informații despre organizarea cursului, se pot contacta Biroul Comunicare, Registratură, Relații cu Publicul din cadrul DGASPC la telefonul 0256-490281 sau 494030.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005042 (s)