News Flash:

Se oină în Capitală, luna viitoare

La începutul lunii noiembrie, la Bucureşti va avea loc un turneu important de oină

30 Octombrie 2023
195 Vizualizari | 0 Comentarii


În prima săptămână a lunii noiembrie, București va găzdui un important turneu de oină, sportul național al României. Echipa națională a României se va confrunta cu selecționatele Nepalului și Republicii Moldova. Acest turneu este rezultatul eforturilor constante ale Federației Române de Oină de a promova și internaționaliza sportul național.

Evenimentul va avea loc pe data de 3 noiembrie și se va desfășura într-o sală, cu echipele având câte șase jucători pe teren. Acesta reprezintă o oportunitate de a aduce oina în atenția altor țări și de a promova sportul nostru tradițional pe plan internațional.

„Cu bucurie anunț faptul că o delegație din Nepal va veni în România să participe la un turneu alături de România și Republica Moldova. Sunt demersuri pe care federația noastră le face pentru a internaționaliza sportul nostru național. În anul 2019 câțiva profesori din Nepal s-au deplasat în România unde au fost familiarizați cu jocul de oină. Acum, o delegație de 11 persoane din cadrul Brain Land Academy din Nepal va sosi la București pe data de 30 octombrie și va fi așteptată la aeroport de o delegație a federației noastre. Apoi, nepalezii vor intra într-un program de pregătire pentru a fi în formă maximă la turneu. Vom organiza o ceremonie de semnare a actelor pentru delegația din Nepal, în vederea constituirii Federației Internaționale de Oină, unde deja au aderat Republica Moldova, India și Pakistan. Mulțumim partenerilor noștri tradiționali, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Agenția Națională pentru Sport, precum și sponsorilor Transgaz, OTP Bank și Chingi Expert”, a afirmat constănţeanul Nicolae Dobre, preşedintele Federaţiei Române de Oină, pentru pagina de Facebook oficială a FRO.

Pentru pasionații de oină din București, acest eveniment reprezintă o altă ocazie de a se bucura de un spectacol remarcabil.

Oina, ca sport național al României, a cucerit inimile multora, inclusiv ale străinilor, și este practicată în numeroase țări. Turneul din București reprezintă o oportunitate de a aduce acest sport și mai mult în atenția publicului larg. Federația Română de Oină organizează în mod regulat competiții de acest gen, iar partidele sunt recunoscute pentru spectaculozitatea lor. Prin intermediul unor astfel de evenimente, tinerii pot descoperi și se pot apropia de această disciplină atractivă, făcându-și cunoscută pasiunea pentru oină.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006785 (s)