News Flash:

Nu renunță!

Simona Halep vrea să se mențină în formă și se antrenează intens

25 Octombrie 2023
187 Vizualizari | 0 Comentarii


Simona Halep, care a fost suspendată timp de patru ani pentru dopaj, nu se descurajează și luptă din greu pentru a reveni pe terenul de tenis.

După ce a fost acuzată de dopaj, Simona Halep a primit o suspendare de patru ani, dar ea nu intenționează să renunțe ușor la tenis. Cu toate acestea, Halep își menține forma și se antrenează intens.

Într-un efort de a demonstra hotărârea sa de a continua să lupte, Halep a postat un videoclip din timpul unei sesiuni de antrenament, în care a inclus melodia "Never Give Up" de Sia ca fundal sonor.

După ce a fost acuzată de dopaj și i s-au găsit nereguli în pașaportul biologic, Simona Halep a fost suspendată timp de patru ani.

„ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea Simona Halep pe o perioadă de patru ani, după încălcări ale Regulamentului Anti-Doping din Tenis (TADP).

Dublă campioană de Grand Slam, Halep a fost acuzată de două încălcări separate ale regulamentului. Prima legată de substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022, descoperită în urma unei probe de urină din timpul competiției. A doua legată de nereguli legate de pașaportul biologic. Tribunalul independent, stabilit de Sport Resolutions, a audiat experți pe 28 și 29 iunie, la Londra, atât din partea lui Halep, cât și din partea ITIA, iar jucătoarea le-a prezentat inclusiv juraților dovezi în mod direct, ca parte a procedurii.

Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a descoperit că jucătoarea a comis în mod intenționat încălcarea Regulamentului Anti-Doping din Tenis, articolul 2:

Acuzația legată de pașaportul biologic a fost de asemenea menținută, din moment ce tribunalul a spus că nu există niciun motiv de a avea îndoieli legate de opinia puternică oferită unanim de trei experți, conform cărora explicația pentru neregulile din pașaport este „probabil dopajul”.

Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep conform căruia a înghițit un supliment contaminat, dar a concluzionat că cantitatea înghițită nu s-a regăsit și în proba de urină”, se precizează în comunicat.

Conform informațiilor furnizate de publicația The Athletic, Simona Halep (în vârstă de 32 de ani) a înaintat un recurs oficial la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în legătură cu hotărârea primită pe 12 septembrie din partea tribunalului independent Sports Resolutions. Această hotărâre a suspendat-o pe o perioadă de patru ani pentru două încălcări ale regulamentului antidoping.

„Echipa de avocați a Simonei Halep, condusă de Howard Jacobs, avocatul din Los Angeles care a reprezentat unele dintre cele mai mari nume din sport în litigii legate de dopaj, a depus recursul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Sesizările lor juridice vor fi făcute în următoarele câteva zile, apoi Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA), care supraveghează programul anti-doping în tenisul profesionist, va avea la dispoziție aproximativ o lună pentru a răspunde.

Instanța va stabili apoi o dată de audiere, în lunile următoare”.

Astfel, există posibilitatea ca Simona Halep să primească data audierii până la încheierea lunii noiembrie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004977 (s)