News Flash:

La ce concluzii au ajuns Rusia si Ucraina dupa a doua runda negocieri

3 Martie 2022
756 Vizualizari | 0 Comentarii
negocieri

UPDATE ora 19.57. Seful delegatiei ruse, Vladimir Medinsky, a anuntat, la incheierea intalnirii, ca Federatia Rusa si Ucraina au discutat in detaliu chestiuni umanitare, militare si problema unei viitoare reglementari politice, informeaza TASS. Seful delegatiei ruse a calificat acordurile la care au ajuns in negocierile cu delegatia ucraineana un progres semnificativ. Federatia Rusa si Ucraina au convenit asupra unor coridoare umanitare pentru iesirea populatiei si o posibila incetare temporara a focului, a confirmat Medinsky.

„A treia runda de negocieri cu Ucraina va avea loc in zilele urmatoare. Acordurile cu Ucraina pot necesita eforturi parlamentare, inclusiv ratificarea. Acordurile dintre Federatia Rusa si Ucraina vor fi stabilite la cel mai inalt nivel in viitorul apropiat”, a spus presedintele Comitetului pentru Afaceri Internationale a Dumei ruse Leonid Slutsky. Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus ca problemele independentei Ucrainei, NATO, armele nucleare nu ar trebui sa fie decise doar de Federatia Rusa, ci restul lumii, potrivit acestuia, s-a dovedit a fi indecis si a intarziat cu asta. Leonid Slutsky nu a exclus posibilitatea de a mai organiza cateva runde de negocieri cu delegatia ucraineana.

UPDATE ora 19.40. Ucraina si Rusia au convenit pentru o a treia runda de negocieri care sa aiba loc in curand, a anuntat un negociator ucrainean, citat de Reuters, anunta The Guardian. Oficialul ucrainean a dezvaluit ca Ucraina nu a obtinut rezultatele pe care a contat, dar ca ambele parti au ajuns la o intelegere cu privire la asigurarea comuna a coridoarelor umanitare pentru evacuarea civililor. RECOMANDARI Interviu cu un locuitor din Herson, orasul ocupat de rusi: „Chiar daca nu ne ucid, e imposibil sa ai incredere in ei” „A doua runda de negocieri s-a incheiat. Din pacate, rezultatele nu sunt cele dorite de Ucraina. Exista o solutie doar pentru organizarea coridoarelor umanitare”, a precizat consilierul prezidential ucrainean Mykhailo Podolyak.

UPDATE ora 16:55: A doua runda a negocierilor dintre Ucraina si Rusia a inceput in zona frontierei polono-belaruse, informeaza agentia TASS. Punctele cheie de pe agenda puse pe masa de delegatia ucraineana sunt: incetarea imediata a focului, un armistitiu si coridoare umanitare care sa le permita civililor sa paraseasca localitatile bombardate constant de armata rusa. Au aparut si primele poze cu cele doua delegatii de la masa negocierilor. Imaginile a fost publicate de Ministerul de Externe al Belarusului si de consilierul prezidential ucrainean, Mihailo Podoliak, pe Twitter. Cele doua delegatii si-au dat mana inainte de a se aseza pentru a incepe negocierile, noteaza CNN. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005534 (s)