News Flash:

Trupele ruse ar fi deconectat centrala de la reteaua electrica. Substante radioactive ar putea fi eliberate din centrala nucleara de la Cernobil

9 Martie 2022
342 Vizualizari | 0 Comentarii
Cernobil

Substante radioactive ar putea fi eliberate din centrala nucleara de la Cernobil, deoarece sistemul nu poate raci combustibilul nuclear uzat, dupa ce intreaga centrala ar fi fost deconectata de la reteaua de electricitate de catre fortele ruse stationate in zona, a anuntat miercuri compania nucleara ucraineana de stat Energoatom, citata de Reuters.

Lucrarile pentru repararea conexiunii si restabilirea energiei centralei, care a fost ocupata de trupele ruse, nu au fost posibile, deoarece luptele sunt in desfasurare, se arata in comunicat.

Autoritatile ucrainene spun ca nu stiu care sunt nivelurile de radiatii la centrala nucleara de la Cernobil si nu au control nici asupra centralei de la Zaporizhzhia, de cand ambele au fost capturate de trupele ruse, mai transmite Reuters.

Ministrul energiei, Herman Halushchenko, a declarat miercuri ca Ucraina nu aflat nimic in legatura cu ce se intampla la Cernobil de cand centrala a fost capturata de rusi si ca autoritatile ucrainene nu au niciun control asupra a ceea ce se intampla la centrala nucleara ocupata Zaporizhzhia.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005457 (s)