News Flash:

Se investește într-o comună de lângă Timișoara

Investiție de 37 de milioane de lei din PNRR pentru modernizarea rețetelor de apă și canal, în Comuna Dâmbovița

20 Februarie 2024
90 Vizualizari | 0 Comentarii

Comuna Dâmbovița, situată în apropierea Timișoarei, a obținut cea mai mare finanțare din istoria sa din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) - în valoare de 37 de milioane de lei. Fondurile vor fi folosite pentru modernizarea rețelelor de apă și canalizare.

Autoritățile locale au precizat că documentația necesară pentru accesarea acestei finanțări a fost elaborată în 2022, într-un interval de doar două luni, și apoi depusă imediat la Guvern. Cu toate acestea, procesul de evaluare a durat 1 an și 3 luni.

„În perioada următoare contractul va fi semnat și scoasă la licitație proiectarea și execuția lucrărilor. În paralel se obțin avizele necesare emiterii autorizației de construire și în vară, la finalizarea licitației, demarează lucrările care durează maxim 2 ani, conform contractului”, declară Primăria Dumbrăvița.


Rețeaua de canalizare va fi realizată în două moduri: în sistem gravitațional, pe o lungime de 8.658 de metri, și prin presiune, pe o lungime de 14.175 de metri. În cadrul proiectului, vor fi construite 18 stații de pompare a apelor uzate și 18 cămine decantor.

De asemenea, rețeaua de distribuție a apei potabile va fi extinsă pe o distanță de 6.976 de metri, urmând să fie instalate 23 de hidranți supraterani de incendiu. În plan sunt incluse 174 de cămine de vizitare și 35 de cămine de vane.

Valoarea totală a proiectului de modernizare și extindere a rețelelor de apă și canalizare este de 43,2 milioane de lei, din care 37,7 milioane de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005976 (s)