News Flash:

Propunere pentru stoparea războiului!

Guvernul britanic a propus un plan în cinci puncte pentru a obţine o încetare permanentă a focului în Gaza

29 Ianuarie 2024
121 Vizualizari | 0 Comentarii


Guvernul britanic a propus un plan în cinci puncte pentru încetarea permanentă a războiului în Gaza și pentru deschiderea drumului către crearea unui stat palestinian. Inițiativa a fost prezentată autorităților israeliene și palestiniene de către ministrul de externe David Cameron în timpul turneului său în Orientul Mijlociu, unde a avut întâlniri și cu actori regionali.

„O pauză imediată a ostilităţilor ar servi la eliberarea ostaticilor pe care gruparea islamistă Hamas îi ţine în Gaza după incursiunea sa în teritoriul israelian din 7 octombrie şi ar face loc negocierii unei încetări permanente a focului”, a afirmat un înalt oficial britanic.

Planul propus de guvernul britanic include stabilirea unui orizont politic clar pentru crearea unui stat palestinian și formarea unui guvern tehnocrat pentru Cisiordania și Fâșia Gaza. Conform acestui plan, Hamas ar trebui să elibereze cei 136 de ostatici aflați încă în mâinile sale și să înceteze atacurile împotriva Israelului, cu garanții din partea statelor din regiune. De asemenea, liderii Hamas din Gaza, inclusiv Yahya Sinwar, ar trebui să fie expulzați din Fâșie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006379 (s)