News Flash:

CE are un nou comisar!

Irlandezul Michael O'Flaherty este noul comisar al Consiliului Europei pentru drepturile omului

25 Ianuarie 2024
138 Vizualizari | 0 Comentarii


Michael O'Flaherty, un avocat irlandez în vârstă de 64 de ani, a fost ales noul comisar al Consiliului Europei pentru drepturile omului în cadrul unei sesiuni plenare a Adunării Parlamentare a acestei organizații cu sediul la Strasbourg, conform informațiilor furnizate de agenția AFP.

O'Flaherty a câștigat alegerile pentru un mandat de șase ani în al doilea tur, obținând 104 voturi. În competiție au fost fostul ministru bulgar Meglena Kuneva (70 de voturi) și austriacul Manfred Nowak (37 de voturi), conform unui comunicat emis de APCE.

Noul comisar preia funcția de la Dunja Mijatovic, originară din Bosnia și aleasă în ianuarie 2018. În ultimul său raport anual adresat APCE în această săptămână, Dunja Mijatovic a solicitat un "efort colectiv și hotărât pentru a recâștiga terenul pierdut și pentru a înregistra progrese în domeniul drepturilor omului".

Michael O'Flaherty a ocupat anterior funcția de director al Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene, fiind totodată profesor de drepturile omului și director al Centrului Universitar Național Irlandez. A activat ca comisar-șef al Comisiei pentru Drepturile Omului din Irlanda de Nord și a fost membru al Comitetului ONU pentru Drepturile Omului.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1317 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007698 (s)