News Flash:

Va avea loc oare o nouă pauză în luptele şi raidurile din Fâşia Gaza?

Israelul a propus Hamas un al doilea armistiţiu în schimbul eliberării tuturor ostaticilor

23 Ianuarie 2024
125 Vizualizari | 0 Comentarii

Israel a propus, prin intermediul Qatarului și Egiptului, o pauză de două luni în luptele și raidurile din Fâșia Gaza către Hamas, în schimbul eliberării tuturor ostaticilor, conform informațiilor furnizate de site-ul american Axios și citate de agenția AFP. Propunerea nu se referă la încheierea războiului din Gaza, ci reprezintă un al doilea armistițiu, după cel de o săptămână care a permis eliberarea a peste 100 de ostatici în schimbul a cel puțin 240 de prizonieri palestinieni ținuți în detenție în Israel.

Conform autorităților israeliene, sub presiunea familiilor pentru a accepta un acord de eliberare, 132 de ostatici încă se află în Fâșia Gaza, dintre care 28 ar fi decedați.

Propunerea Israelului prevede întoarcerea în Israel a ostaticilor vii și a corpurilor în mai multe etape. Prima etapă ar include femei și bărbați cu vârsta peste 60 de ani, urmând apoi femeile înrolate în armată, bărbații sub 60 de ani care nu sunt militari, soldații israelieni bărbați, și în final, rămășițele ostaticilor.

În cadrul acestui plan, Israelul și Hamas trebuie să cadă de acord în prealabil asupra numărului de prizonieri palestinieni eliberați în schimbul fiecărui ostatic în funcție de categoria lor, apoi să negocieze numele fiecărui palestinian.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1371 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007701 (s)