News Flash:

Declarații după discuţiile de la Budapesta

Ungaria susţine necondiţionat aderarea Republicii Moldova la UE, declară premierul ungar Viktor Orban

26 Ianuarie 2024
109 Vizualizari | 0 Comentarii

Premierul ungar Viktor Orban a afirmat că Ungaria sprijină fără rezerve aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, după întâlnirea desfășurată la Budapesta cu omologul său moldovean, Dorin Recean, conform informațiilor furnizate de agenția MTI.

„Pe lângă avantajele pe care le va avea Republica Moldova ca membru, UE va avea la rândul ei de câştigat de pe urma unei noi energii, a unor ţări despre care se ştie că sunt locuite de oameni echilibraţi, stabili şi harnici”, a declarat Orban.

Republica Moldova a semnat acordul de asociere cu UE acum opt ani, „un timp dureros de îndelungat”, potrivit premierului ungar, care şi-a exprimat speranţa că „o parte din timpul pierdut poate fi recuperat prin accelerarea negocierilor de aderare”.

„Şi Ungaria va beneficia ca urmare a unei scutiri de taxe în Republica Moldova şi UE”, a mai subliniat Viktor Orban.

Prim-ministrul Ungariei a propus să primească un număr semnificativ de studenți din Republica Moldova la Academia Diplomatică din Ungaria. De asemenea, a subliniat faptul că Budapesta și Chișinău au menținut relații diplomatice timp de 32 de ani, au semnat un acord de parteneriat strategic acum patru ani și au înregistrat schimburi comerciale în valoare de 200 de milioane de dolari.

„Exporturile noastre farmaceutice cresc rapid, exporturile alimentare sunt solide şi avem de asemenea o prezenţă în sectorul bancar şi în aviaţie”, a precizat Orban. 
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004961 (s)