News Flash:

Preşedintele Franţei din nou la Kiev

Emmanuel Macron a anunţat că va merge în Ucraina în luna februarie

17 Ianuarie 2024
112 Vizualizari | 0 Comentarii

Emmanuel Macron, președintele Franței, a declarat că intenționează să viziteze Ucraina în luna februarie și a anunțat că Franța va furniza Kievului 40 de rachete Scalp cu rază lungă de acțiune, precum și sute de bombe, conform informațiilor furnizate de agenția AFP.

„Voi merge chiar eu în Ucraina, în februarie. De asemenea, vom face noi livrări: aproximativ 40 de rachete Scalp şi câteva sute de bombe”, a transmis preşedintele Franţei, într-o conferinţă de presă.

A mai adăugat că Franța este în etapa finală a încheierii unui acord de securitate cu Kievul, similar celui semnat vineri între Regatul Unit și Ucraina pentru o durată de zece ani, anunț pe care intenționează să-l facă în timpul vizitei sale.

„Franţa şi Uniunea Europeană vor trebui să ia noi decizii în următoarele săptămâni şi luni, tocmai pentru a nu lăsa Rusia să câştige”, a adăugat el. „Nu putem lăsa Rusia să câştige şi nu trebuie să facem acest lucru pentru că atunci însăşi securitatea Europei şi a întregii vecinătăţi ruse ar fi pusă sub semnul întrebării”, a precizat Emmanuel Macron.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005435 (s)