News Flash:

Fotbal fara bere? Qatar face presiuni asupra FIFA cu doar cateva zile inainte de inceperea Cupei Mondiale

18 Noiembrie 2022
202 Vizualizari | 0 Comentarii
bere qatar

Cu doar cateva zile inainte de inceperea Cupei Mondiale, gazdele din Qatar fac presiuni asupra FIFA sa opreasca vanzarea de bere pe cele opt stadioane ale turneului, relateaza The Guardian.

Vanzarea de alcool este supusa unui control strict in Qatar, dar urmeaza sa fie permisa in imediata apropiere a locurilor unde se desfasoara partidele si a zonelor pentru fani, precum si in hoteluri.

Budweiser este unul dintre cei mai mari sponsori ai FIFA, dar sambata i s-a transmis sa isi mute standurile la care isi vand produsele pe stadioane in locatii mai putin vizibile.

The Times relateaza ca Qatar 2022 vrea acum sa mearga si mai departe si ca discutiile sunt in desfasurare intre Fifa si Budweiser. Vineri este asteptata o decizie, dar se crede ca berea ar putea fi interzisa pe toate stadioanele.

Budweiser ramane unul dintre partenerii cheie ai FIFA si, daca i se refuza posibilitatea de a vinde bere sau de a avea vreo vizibilitate la meciurile de la Cupa Mondiala, atunci forul de conducere al fotbalului ar incalca un contract de mai multe milioane de dolari.

Fifa si proprietarul Budweiser, AB InBev, au fost contactati pentru comentarii.

Ca raspuns la solicitarea de a-si muta punctele de vanzare, AB InBev a declarat pentru Sky News: „AB InBev a fost informata pe 12 noiembrie si lucreaza cu FIFA pentru a muta punctele de vanzare in locatii conform instructiunilor. Lucram cu FIFA pentru a oferi fanilor cea mai buna experienta posibila. Obiectivul nostru este sa oferim cea mai buna experienta posibila pentru consumatori in noile conditii.”

Daca interzicerea berii va continua, singurul loc in care suporterii vor putea bea alcool va fi intr-un parc dpentru fani special organizat, unde Budweiser a dezvaluit deja ca o bautura de 500 ml va costa 11,60 lire sterline, precizeaza The Guardian.

Cateva baruri de hotel vor percepe intre 12 si 15 lire pentru o bere sau un pahar de vin.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :1.4241 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005064 (s)