News Flash:

Fost centru de vaccinare, transformat in spatiu de tranzit pentru refugiatii din Ucraina

7 Martie 2022
312 Vizualizari | 0 Comentarii
refugiati

Incepand din weekendul trecut, Casa Tineretului din Timisoara gazduieste un spatiu de cazare pentru refugiatii din Ucraina aflati in tranzit. A fost creat in urma inchiderii centrului de vaccinare de la demisolul cladirii. S-a deschis si un centru de suport la Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara si functioneaza non-stop.
 
 
In Timisoara s-a amenajat un spatiu de cazare pentru refugiatii ucraineni aflati in tranzit. Se afla la demisolul Casei Tineretului, creat in urma inchiderii centrului de vaccinare.

„Este dotat cu 21 de paturi si saltele, cu posibilitate de suplimentare, doua bai, masina de spalat si uscator de haine, zona de servit masa, zona de joaca pentru copii si o zona de infrastructura IT (computere conectate la internet si imprimante).

Acest spatiu le este dedicat refugiatilor ucraineni care au nevoie de cazare pe termen scurt (de la una pana la trei zile) in perioada de tranzit”, transmit reprezentantii FITT Timisoara.

La amenajarea centrului au contribuit atat personalul, cat si voluntarii internationali ai Fundatiei Judetene pentru Tineret Timis (FITT), cu suportul Universitatii de Vest din Timisoara, care a donat paturi si saltele. Administrarea se va face in colaborare cu Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare (Liga AC) si Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara (OSUT), carora li se pot alatura si alte organizatii de tineret din oras.

„In vederea asigurarii obiectelor si produselor necesare persoanelor aflate in tranzit, facem apel la structuri care se ocupa deja de colectarea si selectarea donatiilor, care pot ajuta cu: produse de igiena personala (inclusiv prosoape), jucarii si carti de colorat pentru copii, produse de menaj si uz casnic, precum si cu obiecte specifice: bidoane cu apa, paturi pentru bebelusi (3-4 bucati), o masa de schimbat scutece, un uscator de par, un uscator de haine, camere web si casti cu microfon (pentru desktopuri)”, mai transmit reprezentantii FITT.

Pentru donatii, numarul de telefon este 0371.000.375. Cei interesati sa ajute cu donatii sunt rugati sa contacteze in avans FITT, pentru a evita surplusul de produse.

Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis (FITT) este o organizatie neguvernamentala, care are o activitate neintrerupta din 1990 si isi propune sa sprijine in mod constant organizatiile de tineret.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005121 (s)