News Flash:

Apel ONU pentru strângerea de fonduri umanitare!

Este nevoie de patru miliarde de dolari pentru sprijinirea populaţiei din Yemen

2 Februarie 2024
122 Vizualizari | 0 Comentarii


Organizația Națiunilor Unite și colaboratorii săi au emis un apel pentru strângerea a patru miliarde de dolari, având ca scop finanțarea ajutorului necesar pentru cei 18,2 milioane de locuitori ai Yemenului în 2024. Această țară este afectată de conflicte devastatoare de aproape un deceniu.

„Planul de răspuns umanitar pentru 2024 necesită 2,7 miliarde de dolari pentru o asistenţă care salvează vieţi în Yemen”, a declarat Oficiul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA). „Cadrul de cooperare al ONU pentru dezvoltarea durabilă are nevoie de 1,3 miliarde de dolari pentru a sprijini milioane de persoane din Yemen. Având în vedere nevoile critice, 219 de parteneri umanitari cer sprijin urgent pentru peste 18,2 milioane de femei, fete, băieţi şi bărbaţi”, se precizează în comunicat.

Început în 2014, conflictul din Yemen, în care rebelii susținuți de Iran se confruntă cu regimul sprijinit de Arabia Saudită, a generat una dintre cele mai grave catastrofe umanitare din lume. Potrivit organizațiilor neguvernamentale, confruntările au dus la moartea a sute de mii de oameni și la fuga altor milioane din zonele afectate de lupte. Peste trei sferturi din populația țării depind acum de ajutorul internațional, iar milioane de oameni se află în pragul foametei.

Deși Yemen este cea mai săracă țară din Peninsula Arabică, a cunoscut o pauză fragilă după un armistițiu negociat de ONU în aprilie 2022. Chiar dacă acest armistițiu a expirat în octombrie anul trecut, în general, a fost respectat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005690 (s)