News Flash:

Protestele fermierilor s-au extins în Europa!

Zeci de tractoare blochează mai multe drumuri şi piaţa din faţa Parlamentului European, la Bruxelles

1 Februarie 2024
112 Vizualizari | 0 Comentarii

Protestele fermierilor au luat amploare în Europa, cu zeci de tractoare care blochează străzi și piața din fața Parlamentului European la Bruxelles. Această acțiune are loc într-un moment crucial, în ziua summitului șefilor de stat. În Paris, 80 de persoane au fost arestate după ce agricultorii au depășit zona de protest și au intrat într-un depozit, cauzând pagube. În același timp, fermierii din Spania și Portugalia au anunțat că se vor alătura mișcării și vor organiza proteste în cursul acestei luni.

”Sunt 1.000 de tractoare sau maşini agricole”, a afirmat un purtător de cuvânt al poliţiei din Bruxelles.


Acest grup de fermieri, cu preponderență din Belgia, a declanșat protestele. Deja începând de aseară, manifestanții au aprins focuri de tabără și au folosit claxoane zgomotoase de la cabinele tractoarelor pentru a bloca mai multe artere importante din cartierul european.

Nemulțumirile fermierilor față de Uniunea Europeană s-au intensificat în ultimele săptămâni, motivul fiind restricțiile impuse de politica europeană privind mediu, accesul liber al produselor ucrainene pe piață și creșterea costurilor, în special din cauza majorării accizelor la carburanți și eliminării unor subvenții.

Enunțul protestelor are la bază solicitarea unui ajutor financiar de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina în următorii patru ani, un pachet la care premierul ungar Viktor Orban s-a opus în luna decembrie.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1394 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007799 (s)