News Flash:

Malaezia are un nou monarh

Miliardarul Ibrahim Sultan Iskandar a devenit noul rege al Malaeziei

31 Ianuarie 2024
91 Vizualizari | 0 Comentarii


Noul monarh al Malaeziei, Ibrahim Sultan Iskandar, a depus jurământul miercuri, 31 ianuarie, la palatul naţional din Kuala Lumpur, potrivit agenţiei AFP. La 65 de ani, miliardarul Iskandar este recunoscut pentru exprimarea sa deschisă şi hotărâtă, având intenția de a juca un rol-cheie în asigurarea stabilității politice a țării.

Ceremonia tradițională a fost transmisă la televizor. În fața prim-ministrului Anwar Ibrahim și a altor membri ai elitei conducătoare a țării, regele a rostit jurământul prin care se angajează "solemn și sincer să fie loial, să domnească în mod corect pentru Malaezia în conformitate cu legile și cu Constituția". În câteva luni, va avea loc un nou ceremonial - cel de încoronare.

Iskandar este sultanul din Johor, unul dintre cele nouă regate tradiționale componente ale federației malaeziene, la care se adaugă patru state și trei teritorii federale. Capii familiilor conducătoare din regate îl aleg o dată la cinci ani pe unul dintre ei ca șef al statului federal.

Averea lui Iskandar și a familiei sale este estimată la cel puțin 5,7 miliarde de dolari, conform estimării Bloomberg. Noul rege are șase copii.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005367 (s)