News Flash:

Epopeea „Drumul Boilor” se apropie de final? Autoritatile promit ca soseaua va fi gata in doua luni

14 Martie 2022
295 Vizualizari | 0 Comentarii
drumul boilor

De mai bine de trei ani se lucreaza la 2 km de sosea care ar fi trebuit sa le faca de mult timp viata mai buna soferilor din Mosnita. Primaria Timisoarei anunta ca ultima sesiune de lucrari va fi reluata, iar soferii care spera sa parcurga mai usor drumul Mosnita - Timisoara ar mai avea de asteptat numai doua luni.
 
 
Drumul Boilor este drumul de legatura intre Calea Mosnitei din Timisoara si drumul comunal D.C. 149 (Timisoara-Mosnita Veche-Bucovat ), cu o lungime totala de 1964 m.

La aceasta legatura alternativa intre Timisoara si Mosnita se lucreaza din vara anului 2019. Initial, drumul ar fi trebuit sa fie gata in primavara anului 2020, insa santierul a fost trecut pe pauza de mai multe ori de-a lungul anilor. Au fost invocate erori structurale strecurate in elaborarea proiectului sau procedurile de expropiere indelungate. Spre finele anului trecut, „ambrozia cat casa si trotuarele pline de balarii” tineau locul muncitorilor pe Drumul Boilor.

Suntem in primavara anului 2022 iar reprezentantii Primariei Timisoara anunta ca lucrarile la Drumul Boilor se reiau de saptamana viitoare.

De asemenea, sensul giratoriu de la intersectia Drumul Boilor cu Centura Timisoara Sud fusese initial uitat de autoritati, atat in proiectul pentru D.C. 149 care leaga orasul de Mosnita, cat si in cel al Variantei de ocolire Timisoara Sud. S-a revenit si asupra acestui aspect, de care acum se va ocupa Compania Nationala a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„CNAIR va realiza giratoriul si bretelele, iar Primaria Timisoara va finaliza lucrarile la drumul de legatura”, spun reprezentantii primariei.

Proiectul presupune amenajarea a doua benzi de circulatie pe carosabil, amenajarea trotuarelor, amenajarea pistelor de biciclete, a spatiilor verzi si realizarea a 3 podete. Lucrarile mai presupun si realizarea retelelor de utilitati: canalizare in sistem separativ, alimentare cu apa, canalizare menajera si pentru ape pluviale, instalatii electrice si corpuri de iluminat economice LED.

S.C. SUPERCONSTRUCT S.R.L se ocupa de executarea lucrarilor, lucrari care valoreaza peste 16 milioane de lei, cu tot cu TVA. La cei trei ani deja scursi fara vreo finalitate, se vor mai adauga doar 60 de zile, garanteaza autoritatile.

„Durata estimata a lucrarilor care au mai ramas de executat la Drumul Boilor, exceptand intersectia cu soseaua de centura, ar fi de doua luni”, transmit reprezentantii PMT.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006506 (s)