News Flash:

Investitii in siguranta sanitara a scolilor speciale din Timis

14 Martie 2022
301 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi

Pentru a reduce riscurile sanitare in sapte unitati de invatamant special, administratia judeteana catalizeaza fonduri europene spre dotarea scolilor respective cu echipamente de protectie si preventie. Proiectul a fost depus la inceputul anului 2021, iar contractul de finantare a fost semnat zilele trecute.
 
 
Consiliul Judetean Timis cauta sa imbunatateasca situatia sanitara a unitatilor de invatamant special. In acest sens, un proiect a fost depus in ianuarie 2021, iar contractul de finantare a fost semnat zilele trecute.

„Tratam cu maxim interes aceste unitati de invatamant care se afla in grija Consiliului Judetean Timis. Printre prioritatile noastre se numara conditiile sanitare, infrastructura educationala, dar mai ales cresterea rezilientei per ansamblu. Un bun exemplu in acest sens este Liceul Iris, unde crestem considerabil calitatea spatiilor de studiu, printr-o investitie de milioane de lei. Depunem eforturi pentru a spori gradul de siguranta sanitara, cat si pentru a asigura conditii demne pentru elevi si cadre didactice. Este o manifestare a respectului pe care-l purtam copiilor, familiilor si celor care le asigura pregatire educationala si indrumare in viata”, spune administratorul public al judetului, Marian Constantin Vasile.

Proiectul, in valoare de 1 milion de lei, realizat din fonduri europene, vizeaza scaderea riscurilor sanitare, inclusiv cele cauzate de Covid-19, in sase scoli speciale de stat din Timisoara si una din Recas:

Liceul „Iris”
Liceul „Gheorghe Atanasiu”
Centrul scolar pentru educatie incluziva „Dumitru Ciumageanu”
Centrul scolar pentru educatie incluziva „Paul Popescu Neveanu”
Centrul scolar pentru educatie incluziva „Constantin Pufan”
Centrul de Resurse si Asistenta Educationala „Speranta”
Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva „Constantin Paunescu” din Recas.
Proiectul se va derula pe o perioada de sase luni, pana in august 2022. Unitatile de invatamant vizate vor fi dotate cu echipamente de protectie medicala impotriva agentilor biologici – manusi si masti chirurgicale de unica folosinta, antiseptice si dezinfectante, echipamente pentru dezinfectie si produse de curatenie – dozatoare pentru sapun lichid si dezinfectant cu senzor, cat si sapun lichid antibacterian.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006708 (s)