News Flash:

Peste 500 de locuri in Timis pentru cazarea refugiatilor. Inca nu sunt cereri

11 Martie 2022
355 Vizualizari | 0 Comentarii
refugiati

In judetul Timis, autoritatile locale pun la dispozitia refugiatilor din Ucraina peste 500 de locuri de cazare. Momentan insa nu sunt solicitari din partea acestora facute catre institutiile statului.
Conform prefectului judetului Timis Mihai Ritivoiu, 26 de hoteluri din judet au oferit spatii de cazare pentru refugiati. Serviciile acestora vor fi decontate ulterior de stat. In total, in judet autoritatile au contorizat peste 500 de locuri, printre care 80 la Denta, 140 la Criciova, patru la Nitchidorf si 8 la V.V.Delamarina. Insa, pana acum nu au fost solicitari.

„Nu avem nicio cerere punctuala de la vreun refugiat care vrea sa fie cazat sau doreste ajutor. Sunt 26 de unitati de cazare care si-au exprimat disponibilitatea de cazare. Daca suna un refugiat si cere ajutor, va fi preluat de institutiile statului, va primi cazare, mancare de la ONG-uri de la care noi avem acorduri si o suma de bani. Multi sunt grupuri organizate care au plan si stiu unde sa stea la rude sau prieteni in Timisoara, sau pleaca mai departe”, declara Mihai Ritivoiu, prefectul judetului.

Tot la nivel local, conform CJ Timis, oamenii din judet ofera cazare la Masloc, la Criciova si la Stiuca. Au fost identificate si patru spatii pentru amplasarea unor tabere mobile in sistem container – doua la Ghiroda si cate o tabara la Moravita si la Comlosu Mare. Sunt si multe hoteluri care nu a fost inca centralizate, dar ofera spatii de cazare pentru refugiati.

Oamenii din Timis care doresc sa sprijine familiile sau sa ajute in orice fel pot trimite intentiile la adresa de e-mail: umanitar.dsu•mai.gov.ro sau cjccitimis•gmail.com. Mesajele sunt colectate si centralizate la nivelul fiecarui judet.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005305 (s)