News Flash:

Vești bune pentru elevii din două școli din Timișoara

Școala Gimnazială nr. 21 „Vincențiu Babeș” și Școala Gimnazială nr. 27. vor beneficia de finanțare pentru îmbunătățirea facilităților sportive

20 Iunie 2023
246 Vizualizari | 0 Comentarii

Fundația Comunitară Timișoara și Decathlon România au anunțat cele două proiecte finanțate în cadrul programului "Sportul pentru toți", care are ca scop promovarea practicării sportului în comunitățile din patru orașe din țară. Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2023 este de 210.000 lei în Timișoara. Programul se adresează instituțiilor de învățământ și asociațiilor și are ca obiectiv facilitarea practicării sportului în școlile și liceele din oraș. Aceasta este a doua ediție a programului în Timișoara, iar anul trecut au fost reabilitate terenuri și săli de sport la patru școli din oraș.

Juriul format din Iulia Ordeanu (leader CSR Decathlon România), Simina Cuc (arhitect), Flavius Nastor (inspector școlar educație fizică și sport Inspectoratul Județean Școlar Timiș) și Cosmin Ciorman (profesor de sport, organizator evenimente sportive) a avut de ales dintre cele șase proiecte depuse. Cele două școli care vor beneficia de finanțare sunt Școala Gimnazială nr. 21 "Vincențiu Babeș" și Școala Gimnazială nr. 27.

La Școala Gimnazială nr. 21 "Vincențiu Babeș" se va renova terenul de sport care se află într-o stare avansată de degradare. Școala găzduiește competiții regionale și are echipe de performanță sportivă, iar asociația de părinți a școlii a depus proiectul pentru renovarea terenului.

Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria a depus un proiect pentru a sprijini copiii care practică baschet de performanță la Școala Gimnazială nr. 27. Aici se va construi un teren de baschet, o necesitate urgentă pentru școală, pentru ca echipele să se poată antrena în condiții optime.

Valoarea totală a investițiilor în cele două școli este de 272.470 lei, din care 210.000 lei vor fi acoperiți prin program, iar restul sumei va fi asigurată de aplicanți din fonduri proprii sau alte surse de finanțare. Lucrările vor fi finalizate la ambele școli până în noiembrie 2023.

Integrarea sportului în educație are un impact semnificativ asupra viitorului copiilor. Spațiile atrăgătoare și bine dotate din școli oferă acces tuturor copiilor la activități fizice și sportive. Beneficiile mișcării depășesc sănătatea fizică, contribuind la dezvoltarea încrederii în sine, a atenției și reactivității, reducerea stresului și dezvoltarea abilităților de colaborare și leadership. Programul "Sportul pentru toți", implementat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara, Fundația Comunitară Prahova și Fundația Comunitară Brașov în colaborare cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca cetățenii să poată practica sport în mod plăcut și sigur. În 2023, inițiatorii acestui program colaborează pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă. Programul se află la a treia ediție în București și Brașov, a doua ediție în Timișoara și prima ediție în Prahova.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006896 (s)