News Flash:

Dominic Fritz a prezentat bugetul Timisoarei pentru 2022. Acesta intra in consultare publica

10 Februarie 2022
395 Vizualizari | 0 Comentarii
Fritz

Miercuri, 9 februarie, primarul Dominic Fritz a prezentat proiectiile pentru bugetul Timisoarei in cadrul unei conferinte de presa sustinute in Sala de Consiliu. Din acest moment, bugetul local 2022 intra in consultare publica.
 
 
„Este foarte clar ca Romania si Europa se afla in prezent intr-o situatie bulversanta din multe puncte de vedere. Exista o nesiguranta economica si sociala evidente. In acest context nu este usor sa alcatuiesti un buget. Pot sa spun ca va prezint astazi un buget increzator! Increzator in potentialul Timisoarei, increzator ca Timisoara va ramane orasul cel mai dinamic din Romania. Daca ne uitam pe o harta a Timisoarei, vedem ca avem cateva sute de hectare in zona de nord a Timisoara in care orasul se va dezvolta foarte mult. Miza in acest an pentru buget este ca dinamica Timisoarei sa fie accelerata. Obiectivul nostru este foarte clar: sa investim in calitatea de viata a timisorenilor”, a declarat Fritz inainte de a incepe prezentarea propunerii de buget.

Bugetul 2022, in cifre
In acest an, bugetul local cumuleaza un total de 2.016 milioane de lei, fiind impartit pe doua dimensiuni: bugetul de functionare si bugetul de dezvoltare.

Pentru bugetul de functionare au fost alocati circa 901 milioane de lei, suma care reprezinta 44,7% din totalul bugetar. Salariile administrative, spatiile verzi, cultura, sportul, sanatatea, dotarea scolilor si reparatiile strazilor sunt cateva dintre ariile ale caror cheltuieli sunt acoperite in cadrul bugetului de functionare. Bunurile si serviciile reprezinta 36% din cele 901 milioane de lei, pe cand pentru personal a fost alocat un procent de 25,2%; subventiile subsumeaza 22,2%.

Bugetul de dezvoltare, care cuprinde proiectele de investitii si achizitii, reprezinta peste 1 miliard de lei, vorbind procentual de 55,3% din totalul monetar alocat bugetului din acest an. Bugetul local acopera 44,6% din aceasta suma, iar 35,95% din fonduri vin pe filiera europeana. Din bugetul de stat a fost alocat un procent de 10,4%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) oferind un credit ce acopera 9% din totalul bugetului de dezvoltare.

„Vedem o crestere si pe partea de venituri. Aceste venituri suplimentare sunt si din bugetul local, cu suplimentare din partea de fonduri europene si din bugetul de stat. Din bugetul local avem cam 82 milioane de lei in plus”, a transmis edilul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004715 (s)