News Flash:

Marcel Ciolacu și Viktor Orban s-au întâlnit, miercuri, la București

Guvernul României și cel al Ungariei ar vrea să implementeze un mare proiect de infrastructură, un TGV pe ruta București-Budapesta

20 Iulie 2023
335 Vizualizari | 0 Comentarii

Miercuri, Marcel Ciolacu și Viktor Orban au avut o întâlnire informala la București, în cadrul căreia au discutat despre implementarea unui important proiect de infrastructură între cele două țări. Conform informațiilor obținute de Digi24.ro, proiectul în cauză este construirea unui tren de mare viteză - TGV - care va face legătura între București și Budapesta.

”Cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări”, a transmis Guvernul într-un comunicat, după întâlnirea dintre cei doi prim-miniștri, dar nu a specificat despre ce proiect ar fi vorba.
 
Potrivit surselor guvernamentale, se afirmă că în cadrul PNRR există fonduri destinate dezvoltării unui proiect care va implica construirea unui tren de mare viteză și, implicit, a unei căi ferate adecvate pentru acesta. Deocamdată, nu sunt cunoscute detalii referitoare la calendarul discutat de Marcel Ciolacu și Viktor Orban pentru implementarea acestui proiect. La întâlnire au participat, de asemenea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Viktor Orban a venit în vizită privată la București, special pentru întâlnirea cu Marcel Ciolacu. Premierul Ungariei participă în această săptămână la Școala de Vară de la Tușnad, unde în fiecare an susține un discurs. Cu o zi înainte de sosirea sa la București, în Harghita, a avut loc un zbor de test pentru curse aeriene pe ruta Harghita-Budapesta, pe un aeroport privat construit în comuna Remetea de către un om de afaceri maghiar.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004928 (s)