News Flash:

Lansare BNR

Luni, va fi introdusă în circuitul numismatic, o monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea Reginei Ana

21 Iulie 2023
359 Vizualizari | 0 Comentarii

Banca Națională a României va introduce în circulație, începând de luni, o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la nașterea Reginei Ana, informează banca centrală.

Pe aversul monedei, va fi prezentat castelul Săvârșin, inscripția "ROMANIA" în arc de cerc, stema României, valoarea nominală "10 LEI" și anul de emisiune "2023".

Pe reversul monedei, va fi ilustrat portretul și monograma Reginei Ana, alături de inscripțiile "REGINA ANA" și "100 DE ANI DE LA NASTERE".

Monedele din argint vor fi protejate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoțite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate redactate în limba română, engleză și franceză. Certificatele de autenticitate vor conține semnăturile guvernatorului BNR și ale casierului central.

Tirajul maxim pentru această monedă din argint va fi de 5.000 de piese.

Prețul de vânzare pentru moneda din argint va fi de 490,00 lei, TVA exclus, incluzând broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema aniversării a 100 de ani de la nașterea Reginei Ana vor putea fi utilizate legal ca mijloace de plată pe teritoriul României, conform precizărilor BNR.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se va realiza prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006350 (s)