News Flash:

Ce ne pregătește Guvernul de la 1 septembrie

Noi creşteri de taxe şi impozite ne așteaptă din toamnă

19 Iulie 2023
303 Vizualizari | 0 Comentarii


Se pregătesc noi măsuri referitoare la creșterea taxelor și impozitelor. Potrivit listei aflate pe masa premierului Ciolacu, se propune impozitarea progresivă a zahărului, iar prețul carburanților ar putea crește începând din 1 septembrie.

Există opinii divergente între PNL și PSD în ceea ce privește creșterea taxelor. Singurul lucru cert este că unele taxe vor crește începând din 1 septembrie, iar altele începând din 1 ianuarie.

Guvernul dorește să majoreze impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru corporații și să aplice o taxă de 16% asupra multinaționalelor care transferă profitul în alte țări. Se va introduce și o taxă suplimentară de 21% pentru jocurile de noroc.

De asemenea, angajații din construcții, agricultură și industria alimentară vor plăti o contribuție de 10% la sistemul de sănătate. PNL și PSD mai au de negociat în acest domeniu, dar este cert că unele majorări vor fi aplicate începând din 1 septembrie, conform informațiilor de pe antena3.ro.

În schimb, liberalii și democrații nu sunt de acord cu reținerea contribuției de sănătate de 10% pentru norma de hrană la Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale. De asemenea, se propune reducerea cotei forfetare la 20% pentru chirii și venituri din arendă.

PNL și PSD mai doresc următoarele:

  •  impozit de 10% pe veniturile din dividende
  • reținerea contribuției de sănătate de 10% pentru tichetele de masă și voucherele de vacanță
  • TVA de 19% pentru restaurante, hoteluri și produse de lux
  • TVA de 9% pentru transportul cu mocănița, telegondola și barca

În ceea ce privește aceste taxe, PNL și PSD nu au ajuns încă la un consens și vor continua negocierile.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004488 (s)