News Flash:

A fost propusa spre canonizare o noua sfanta care va fi sarbatorita in luna octombrie

17 Februarie 2022
374 Vizualizari | 0 Comentarii
Canonizare

In ziua de joi, 17 februarie 2022, in Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, s-a desfasurat sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

In cadrul acestei sedinte, Sfantul Sinod a aprobat canonizarea Cuvioasei Teofana Basarab (cea dintai monahie de neam romanesc cunoscuta), cu titulatura: Sfanta Cuvioasa Teofana Basarab, precum si inscrierea ei in calendarul Bisericii Ortodoxe Romane, cu ziua de cinstire in data de 28 octombrie.
 
Sfantul Sinod a apreciat rezultatele programului „Masa bucuriei”, derulat de Sectorul social-filantropic al Administratiei Patriarhale si pe parcursul anului 2021. Valoarea totala a bunurilor donate in anul mentionat este de 3.140.866 lei. De aceste bunuri au beneficiat 222 institutii social-filantropice din Patriarhia Romana, care au acordat asistenta pentru 19.824 de persoane, numarul de beneficiari fiind in continua crestere.


Sfantul Sinod a luat act cu bucurie de lansarea proiectului Eco-initiative in parohiile Bisericii Ortodoxe Romane din Romania si Republica Moldova, care are ca scop initierea unei educatii de mediu si identificarea solutiilor pentru cresterea responsabilitatii ecologice la nivelul Bisericii Ortodoxe Romane atat in Romania, cat si in Republica Moldova., informeaza ziarulunirea.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006677 (s)