News Flash:

Ministrul Apararii: Romania este pregatita pentru orice scenariu in criza din Ucraina, inclusiv sa primeasca refugiati

23 Februarie 2022
395 Vizualizari | 0 Comentarii
razboi

Ministrul Apararii, Vasile Dincu, a reafirmat marti, ca Romania este pregatita pentru orice scenariu in criza din Ucraina. Este acelasi lucru pe care l-a sustinut si in urma cu o luna, cand a fost intr-o vizita de serviciu la Timisoara.
 
 
Vasile Dincu, ministrul Apararii, sustine ca in momentul de fata, situatia din Ucraina se poate indrepta in orice directie. Nu exclude posibilitatea unui conflict armat, insa le transmite din nou romanilor ca pe teritoriul tarii noastre nu se va purta niciun razboi.

In urma cu o luna (pe 21 ianuarie), ministrul Apararii Nationale a fost intr-o vizita la Timisoara, unde a vorbit si despre conflictul intre Rusia si Ucraina. Intrebat atunci daca Romania se pregateste in vreun fel in contextul conflictului dintre Rusia si Ucraina, Dincu a spus ca Romania lucreaza in permanenta cu structurile defensive ale NATO si ca exista planuri „in dinamica” inca de dinaintea declansarii crizei ucrainene.

„Populatia trebuie sa stie foarte bine ca nu e cazul ca Romania sa intre in razboi. Nu este nevoie sa ne pregatim acum de razboi, ca sa zic asa. Insa atunci cand ai un conflict la granita sau in zona, trebuie sa te pregatesti pentru efectele adverse, care pot influenta situatia tarii. […] NATO este alaturi de fiecare stat. Se pune accentul pe siguranta fiecarui membru”, a asigurat ministrul Apararii Nationale.

Dincu a reluat acest mesaj. A explicat ca desi nu va exista un razboi propriu-zis pe teritoriul Romaniei, tara noastra s-ar putea confrunta cu alte probleme, de natura sociala si economica. In plus, in Romania ar putea ajunge refugiati ucrainieni.

„Am putea sa primim peste 500.000 de refugiati, aceasta este cifra la care ne-am pregatit impreuna cu Ministerul de interne si cu celelalte institutii”, a spus marti, 22 februarie, Vasile Dincu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006916 (s)